Onder de paramariboom - Johan Fretz

Onder de paramariboom - Johan Fretz
Model: Book
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 19,99€
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

ONDER DE PARAMARIBOOM       
Johan Fretz

ROMAN

Winnaar Boekhandelsprijs 2019

Johannes Fretz is een Nederlander. Dat hij gemengd bloed heeft, is hem tot nu toe nauwelijks opgevallen; vooral anderen lijken zich tegenwoordig druk te maken over zijn afkomst. Daar komt verandering in als hij oude gedichten van zijn Surinaamse grootvader ontvangt, en wordt uitgenodigd om op te treden in Paramaribo in het kader van de verkiezingen.

Samen met zijn moeder vliegt hij naar haar geboortegrond. Daar wordt niet alleen duidelijk dat het land meer herkenning in hem oproept dan hij voor mogelijk had gehouden, maar ook dat het tijd is om de demonen van zijn familie eens en voor altijd te begraven.

Onder de paramariboom is behalve een ontwapenende en geestige roadtrip door Paramaribo, een ontroerend verhaal over een moeder en een zoon, identiteit en hoop.

JOHAN FRETZ (1985) is schrijver, theatermaker en columnist van Het Parool. Hij debuteerde in 2012 met de roman Fretz 2025, die genomineerd werd voor de Bronzen Uil. Fretz tourde door het land met de voorstelling De zachtmoedige radicaal, die gebaseerd is op Onder de paramariboom en waarmee hij genomineerd werd voor de cabaretprijs Neerlands Hoop.

BOEKRECENSIE
“Persoonlijk, ontwapenend, humoristisch, en pakt je van begin tot eind.” – HET PAROOL

“Eindelijk een eerlijk en geestig boek over huidskleur, afkomst en identiteit.” – DE WARE TIJD

“Dit boek is zo herkenbaar dat het soms eng is. Toch verrast het ook en geeft het nieuwe inzichten. Je wilt het meerdere keren lezen, terwijl je wacht op de verfilming.” – HOWARD KOMPROE

“Een warmbloedige, eigenzinnige eerbetoon aan een bijzondere omgeving.” – METRO

“Een prachtig boek.” – FEMKE HALSEMA

Nederlands | paperback | 270 pagina’s | Lebowksi Publishers | Amsterdam | 2018
ISBN  978 90 488 4288 9

Powered By OpenCart
BookIsh Plaza © 2020