E caya di Monche - Benjamin Romero Barliza

E caya di Monche - Benjamin Romero Barliza
Merk: Self Published
Model: Book
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 18,05€
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

E CAYA DI MONCHE
Benjamin Romero Barliza

GESCHIEDENIS

Het boek beschrijft de Elleboogstraat op Aruba waar Ramon Todd Dandaré, de bekende linguïst, woonde vanaf zijn jonge jaren. Vanuit Todd Dandare’s perspectief en herinneringen wordt het verhaal verteld over de gemeenschap die in deze straat woonde tussen 1940 en 1945. De bewoners waren migranten afkomstig uit de Latijns Amerikaanse landen en andere landen uit het Caribisch Gebied die op zoek waren naar een beter leven voor zichzelf en hun familie. Zij deelden hun taal, cultuur, traditie en gewoonten in een voor hen onbekende en nieuwe leefomgeving.

E caya di Monche is een vergeten deel van de Arubaanse geschiedenis, maar ook het verhaal van het leven van Todd Dandaré en andere mensen die daar hebben gewoond.

BENJAMIN ROMERO (Aruba, 1963) rondde zijn universitaire studie af in Colombia; het land van origine van zijn ouders. Hij studeerde journalistiek aan de Universidad de la Sabana in Santa Fé, Bogotá met als thesis een voorstel voor de ethiek in de journalistiek voor de vrede.
Na zijn studie vestigde hij zich op Aruba en is hij inmiddels 20 jaar werkzaam als journalist op het eiland. Bij het persbureau Bon Dia Aruba, waar hij momenteel werkt, heeft hij diverse functies bekleed, waaronder die van eindredacteur.
In 2016 publiceerde hij zijn eerste boek E negoshi di koffie na Aruba. Zijn tweede boek E caya di Monche is in het Jaar van Papiamento toegewijd aan de linguïst Ramon Todd Dandaré .

Papiamento | paperback | 156 pagina’s | Eigen Beheer | Aruba | 2018
ISBN   978 99904 69 33 2

Powered By OpenCart
BookIsh Plaza © 2019