A Sense of Belonging - Artwell Cain

A Sense of Belonging - Artwell Cain
Merk: LM Publishers
Model: Book
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 20,00€
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

A SENSE OF BELONGING
Artwell Cain

SOCIOLOGIE, ESSAYS

Dit boek werd vooral ingegeven door het feit dat uit gesprekken de afgelopen jaren personen uit de Engels sprekende gemeenschap in San Nicolas en andere plekken op Aruba zichzelf plaatsen buiten het kader van de nationale identiteit van Aruba. Uitspraken zoals: "Je weet hoe die Arubanen zijn" zijn vaak gehoord. Wie zijn die Arubanen? Wie bepaalt welke persoon een Arubaan is en wie niet? Construeren sommige Arubanen als gevolg van culturele structuren en spreektaal persoonlijke, sociale en culturele identiteiten, die niet compatibel zijn met het Arubaans zijn?

Is er een probleem op Aruba met betrekking tot wie behoort tot en wie niet? Is het redelijk om te zeggen dat vele personen in de gemeenschap gevangen zijn in een identiteitscrisis? Dit zijn de vragen die niet zijn opgenomen in het nationale discours met betrekking tot de nationale identiteit van Aruba. In feite is deze studie die uit dit boek en een documentaire bestaat een poging ter stimulering van kennis en discussie over migratiegeschiedenis, identificatie en zelfrepresentatie van Arubanen.

AUTEUR
ARTWELL CAIN
PhD is directeur/onderzoeker bij het Instituut voor het Cultureel Erfgoed & Kennis. Hiervoor was hij van 2009 tot 2012 directeur van NiNsee (Nationaal Instituut voor Nederlandse Slavernijverleden en Nalatenschap). Zijn belangstelling voor onderzoek omvat sociale mobiliteit, racisme studies, identificatie en de politiek van verbondenheid, representatie, moderniteit/kolonialiteit en burgereducatie. Cain is auteur van verschillende boeken en essays.

PRODUCTSPECIFICATIE
Engels | paperback | 86 pagina’s | LM Publishers/Editorial Charuba | Volendam | 2017
ISBN  978 94 6022 461 4

Powered By OpenCart
BookIsh Plaza © 2020