Mina Marina - Loekie Morales

Mina Marina - Loekie Morales
Merk: Beyond Writing Foundation
Model: Book
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 12,40€
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

MINA MARINA
Loekie Morales

KINDERBOEK

Ergens tussen Curacao en Venezuela ligt in de warme Caribische zee het eiland “Isla de Tortuga”. Bola en Shaki, de groene zeeschildpadden zijn er geboren. Ze leven op het koraalrif voor de kust.
Mina Marina, de exotische zeemeermin, leeft in haar Bohío, diep op de zeebodem bij Curacao. Zij neemt Bola mee naar een wereld vol avonturen. Wat vinden ze in het mysterieuze donkere gedeelte in de diepzee? En wat heeft Mina’s oma Welita hiermee te maken?
De Caribische zee raakt vervuild en het koraalrif wordt vernield doordat de mensen onverstandig daarmee omgaan. Mina is ten einde raad wanneer Bola ernstig ziek wordt en het zeeleven bedreigd wordt. Dan roept ze de hulp van in van haar zus Lala en haar indiaanse vriend Perucho. Hij gelooft heilig in de kracht van de watergeesten. Lukt het hen om de vervuiling van de zee en de vernieling van de koraalriffen te stoppen?

LOEKI MORALES is geboren in Willemstad, Curacao. 
‘Het verhaal van Mina Marina gaat over leven en dood. De zee geeft ons water, zeeleven en veel meer. Zonder water kunnen we niet leven. Daarom is het belangrijk dat we niet alleen ons land en de lucht, maar ook de zeeën, rivieren, meren, kortom alle wateren om ons heen gezond houden. Voor onszelf en iedereen die na ons komt is dit van levensbelang. Houd onze wateren daarom schoon en gezond, nu en altijd!.’
Morales is schrijfster van ZonnesproetjesBloedlijn overzeePapito en de vertellende boomSelina en de bruavrouwBonte boel en Tropisch nestje.

Leeftijd: 8 – 13 jaar en volwassenen
Illustraties: Ria Commandeur

Nederlands | hardcover | 58 pagina’s | Beyond Writing Foundation | Sint Maarten | 2008
ISBN  978 90 812423 1 8

Powered By OpenCart
BookIsh Plaza © 2019