Zonnesproetjes - Loekie Morales

Zonnesproetjes - Loekie Morales
Merk: Beyond Writing Foundation
Model: Book
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 12,36€
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

ZONNESPROETJES
Jeugdvertellingen uit een tropisch nestje
Loekie Morales

KINDERBOEK

Aan de rand van Willemstad, de hoofdstad van zonnig Curaçao, woonde moeder Mai en haar kinderen. Seng, Kecha, Loeki, Naida, Deng en Papachi waren bezaaid met zonnesproetjes. Ze haalden van alles uit terwijl Mai de hele dag uit huis werkte. Ze hadden soms ruzie, maar hielpen elkaar uit de puree en waren weer beste maatjes. De oudere broers hielpen hun oma Wela met de opvoeding, maar de kinderen waren hen vaak te snel af. Op een dag gaat Mai “rusten” … en wordt alles anders.

LOEKIE MORALES, geboren op Curaçao, komt uit zo’n gezin. De verhalen gaan over kinderen die blijdschap, verdriet, angst en geluk meemaken. Ze moeten zichzelf helpen, maar gelukkig hebben ze elkaar. Zonnesproetjes is bestemd voor jong en oud. Op beeldende wijze wordt de lezer vertrouwd gemaakt met de geschiedenis en cultuur van het zonnige eiland waar de deugnietjes geboren zijn.

“De verhalen tekenen voor het dagelijkse leven, oude gebruiken, gewoontes, verval en opkomst, de bewoners van ons eiland… Dit is de meerwaarde van het werk van Loekie Morales. Het geeft mij een gevoel van ontroering en gepaste trots om dit verhalenboek het daglicht te zien aanschouwen.” – Diana Lebacs

Leeftijd: 7 - 12 jaar en volwassenen
Illustraties: Stefanie Haverkamp

Nederlands | hardcover | 110 pagina’s | Beyond Writing Foundation | Sint Maarten | 2007
ISBN  978 99904 0 716 7

Powered By OpenCart
BookIsh Plaza © 2019