E negoshi di koffie na Aruba - Benjamin Romero

E negoshi di koffie na Aruba - Benjamin Romero
Merk: Self Published
Model: Book
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 18,95€
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

E NEGOSHI DI KOFFIE NA ARUBA      [De koffiehandel op Aruba]
E ruta Colombia-Aruba-Merca              [De Colombia-Aruba-Verenigde Staten route]
Benjamin Romero

Begin jaren ’60 werd Aruba bestempeld als een van de meest belangrijke koffie exporterende landen in de wereld, zonder enige teelt of oogst van de koffieplant. Deze commerciële wonder kwam door de visie en creativiteit van de lokale zakenlui, die een kans zagen om hiermee een lucratieve business op te zetten die arbeidskansen creëerde en commerciële diversiteit bevorderde in een tijd toen het toerisme nog in opkomst was.

De schrijver wil deze vergeten commerciële activiteit die bijgedragen heeft aan de socio-economische ontwikkeling van Aruba met dit boek vastleggen voor de toekomst. Volgens de schrijver is de export van koffie de eerste pilotproject die als commerciële hub diende naar de Verenigde Staten en Europa.

BENJAMIN ROMERO, geboren in 1963 op Aruba, rondde zijn universitaire studie af in Colombia; het land van origine van zijn ouders. Hij studeerde journalistiek aan de Universidad de la Sabana in Santa Fé, Bogotá met als thesis een voorstel voor de ethiek in de journalistiek voor de vrede.
Gedurende zijn studie publiceerde hij diverse artikelen in verschillende Colombiaanse kranten (o.a. El Heraldo de Barranquilla en El Tiempo de Bogotá. Vier jaar was hij in Colombia correspondent voor Radio Hoyer uit Curaçao.

Na zijn studie vestigde hij zich op Aruba en is hij inmiddels 20 jaar werkzaam als journalist op het eiland. Bij het persbureau Bon Dia Aruba, waar hij momenteel werkt, heeft hij diverse functies bekleed, waaronder die van eindredacteur. Hij schreef de eerste handleiding van richtlijnen voor het werken in de pers en media. Ook heeft hij conferenties helpen organiseren om het niveau van de lokale pers te verbeteren.
E negoshi di koffie na Aruba is zijn eerste boek.

Papiamento | hardcover | 112 pagina’s | Eigen Beheer | Aruba | 2016
ISBN  978 99904 60 35 3

Powered By OpenCart
BookIsh Plaza © 2018