Zenobia, slavin op het paleis - Cynthia Mc Leod

Zenobia, slavin op het paleis - Cynthia Mc Leod
Merk: Uitgeverij Conserve
Model: Book
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 19,99€
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

ZENOBIA
Slavin op het paleis

Cynthia Mc Leod

HISTORISCHE ROMAN

In de eerste helft van de achttiende eeuw heerste er grote bestuurlijke wanorde in de kolonie Suriname met als hoogtepunt de tijd van gouverneur Mauricius, die letterlijk werd weggepest door een groep rijke planters, die hij ‘de Cabale’ noemde en die volgens hem werden aangevoerd door de weduwe Audra. Dat is wat wij vroeger op school leerden bij de geschiedenislessen. Uiteraard wisten slaven hiervan niets en het interesseerde ze ook niet, want zij hadden het veel te druk met overleven en/of zich verzetten tegen uitbuiting, mishandeling en overheersing van de blanke meesters.

Toch was er een slavin die ongewild getuige was van deze wunyu wunyu (lawaai, ophef). Dat was Zenobia, die als meisje van Berg en Dal naar Paramaribo werd meegenomen door misi Graman, de latere weduwe Audra, die trouwde met drie gouverneurs en twee dominees. Via Zenobia krijgen we inzicht in het leven van de notabelen wier dagen gevuld waren met feesten en partijen, ruzies, onenigheden, gekibbel en beuzelarijen, terwijl slaven moesten zwoegen om dit mogelijk te maken.

‘Als ik het bedacht had, zou men vast zeggen dat ik een bizarre en morbide fantasie heb, maar ik vond dit allemaal tijdens mijn jarenlange onderzoek,’ vertelt auteur Cynthia Mc Leod.

CYNTHIA MC LEOD (Paramaribo, 1936) publiceert met dit boek haar zesde in Nederland verschenen historische roman. Haar historische romans hebben merendeels het thema slavernij. De beroemdste daarvan is Hoe duur was de suiker? dat verfilmd is door Jean van de Velde en als tv-serie werd uitgezonden door de VARA. Van het boek werden meer dan 150.000 boeken verkocht.

Nederlands | paperback | 362 pagina’s | Uitgeverij Conserve | Schoorl | 2015
ISBN  978 90 5429 399 6

Powered By OpenCart
BookIsh Plaza © 2020