Salu di bida - Boi Antoin

Salu di bida - Boi Antoin
Merk: Self Published
Model: Book
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 5,15€
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

SALU DI BIDA
Boi Antoin

Verzameling van verhalen in het Papiamentu over de culturele gewoonten en geloof op Bonaire. Orale geschiedenis wordt via deze verhalen overgedragen aan de jonge generatie. De gebeurtenissen worden kostelijk beschreven door de schrijver.

BOY ANTOIN staat bekend voor zijn boeken en tv programma’s die de kennis en informatie van de oude generatie in de Dutch Caribbean inventariseert en documenteert.

RECENSIE
Dit boek bevat een aantal korte verhalen in het Papiamentu welke zich afspelen op het Antilliaanse eiland Bonaire. De verhalen zijn anekdotisch van aard. Het onderwerp is een zonderling persoon of een opvallende gebeurtenis. Zo is er het verhaal van ene Fein die versperringen aanbracht op de weg voor zijn huis, zodat hij in zijn rust niet gestoord werd. Een opvallende gebeurtenis die door de schrijver beschreven wordt, is die van de blikseminslag in de lokale vuurtoren waarbij een dode valt omdat het slachtoffer in plaats van naar beneden te springen....in slaap valt! Het is zijn belangrijkste sterkte, maar ook zijn voornaamste zwak. Boy Antoin schrijft vooral pretentieloos. Hij wil slechts amuseren, en daarin slaagt hij wonderwel. Het is lichtvoetig amusement zonder moraal of dubbele bodems. – deboekensalon.nl

Papiamentu | paperback | 67 pagina’s | Eigen Beheer | Bonaire | 1987
ISBN   --

Powered By OpenCart
BookIsh Plaza © 2020