Daughters of Empire - Lakshmi Persaud

Daughters of Empire - Lakshmi Persaud
Merk: Peepal Tree Press Ltd.
Model: Book
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 19,50€
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

DAUGHTERS OF EMPIRE
Lakshmi Persaud

ROMAN

Daughters of Empire gaat over thuis en familie, en de strijd om ze uit de buurt te houden van je geboorteplaats en waar je opgroeide, waar anderen weten wie je bent en je instinctief weet hoe je dingen moet doen. Het is een verhaal van twee zussen: Ishani, die in Trinidad blijft om het familiebedrijf te verder te ontwikkeling en Amira, die namens de familie de fijne kneepjes van de relaties met hun buren in de voorstad van Londen van Mill Hill moet onderhandelen.

Ishani is een rijkelijk komische creatie (in een roman van subversieve humor), een goedhartige manipulator vastbesloten om greep te houden op haar jongere zus, niet in het minst om in te grijpen in het leven van haar nichtjes, waardoor – voor een goede Trinidadiaanse hindoe- betekent het regelen van strategische huwelijken binnen de clan. Amira vraagt zich af hoe ver ze haar eigen behoeften kan opgeven in vergelijking tot die van haar man en drie dochters en hoe ver ze haar dochters uit de buurt van de verleidingen van de individualistische levensstijlen die hen omringd kan houden. De levens van Anjali, Satisha en Vidya, weerspiegelt in de structuur van de roman, worden aparte verhalen waar Amira geen controle over heeft.

LAKSHMI PERSAUD werd geboren in 1939 in Trinidad. Zij is de auteur van Butterfly in the WindSastra en For the Love of My Name. Ze woont in London.

Engels | paperback | 336 pagina’s | Peepal Tree Press Ltd. | Leeds, UK | 2012    
ISBN  9 781845 231873

 

Powered By OpenCart
BookIsh Plaza © 2020