Los Herederos - Gustavo Corrales Romero

Los Herederos - Gustavo Corrales Romero
Merk: Ediciones EntreRíos
Model: Book
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 10,30€
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Los Herederos
Gustavo Corrales Romero

Semi-autobiografisch werk; op subtiele wijze, met frisheid en humor, boeiend met fictie verstrengeld. De auteur verhaalt middels onderdelen proza hoe hij als kind in Guantánamo, te midden van de socialistische felheid van het Cuba van de jaren zeventig, met twee volkomen atypische families in contact komt; elegant in een tijd waarin men de buikriem moet aanhalen en vast onderwerp van het onvermijdelijke buurtpraatje, vertegenwoordigen ze de obsessie van zijn jeugd.

De dagboekfragmenten beschrijven situaties tijdens zijn studietijd in het Havana van de jaren tachtig en de turbulente negentiger jaren na de Russische Perestrojka, die Cuba in een economische crisis dompelde. Hierbij voeren de mysteries uit zijn jeugd naar de ontdekking van een geheim genootschap, opgericht in de 19e eeuw in de regio waar hij geboren is.

Debuut van de auteur als schrijver. Enthousiast ontvangen voor publicatie door Ediciones EntreRíos en gelanceerd op de Miami Book Fair International in 2007.

Momenteel alleen in het Spaans beschikbaar. Vertalingen zijn in de maak.

De van oorsprong Cubaanse pianist GUSTAVO CORRALES ROMERO heeft vanaf zijn 7e een 17 jaar lange professionele opleiding genoten volgens de Russische school voor de piano, onder andere aan het Tchaikovsky Conservatorium in Moskou en het Instituto Superior de Arte (ISA, het Superieur Instituut voor de Kunst) in Havana.

Hij begon met publieke optredens toen hij 16 was en heeft uitgebreide podium ervaring opgedaan door deelname aan een lange reeks nationale en internationale festivals en in vele concerten in Zuid Amerika, het Caribische gebied en verschillende steden in Europa, met name in Nederland waar hij sinds 2002 met zijn echtgenote woont en werkt.

Momenteel werkt hij aan het verder uitbouwen van zijn bekendheid als musicus en aan de publicatie van zijn tweede boek ‘La Ciudad de Los Portales’. Zijn tweede CD ‘Fresco’ wordt ook op deze website aangeboden.

Spaans | paperback | 77 pagina’s | Ediciones EntreRíos | Los Angeles-Las Vegas-Miami | 2007

ISBN 0 9788539 1 1

Powered By OpenCart
BookIsh Plaza © 2019