Kind aan de ketting. Opgroeien in slavernij toen en nu - Aspha Bijlaard

Kind aan de ketting. Opgroeien in slavernij toen en nu - Aspha Bijlaard
Merk: KIT Publishers
Model: Book
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 15,00€
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

KIND AAN DE KETTING: Opgroeien in slavernij toen en nu
Aspha Bijnaar (red.)

GESCHIEDENIS

In Suriname en op de Nederlandse Antillen en Aruba hebben tot 1863 honderdduizenden slaven gewerkt op suiker-, koffie- en katoenplantages, in zoutpannen en in de huishouding. Daar waren ook kinderen bij; veel meer dan tot voor kort werd aangenomen. In de eerste delen van het boek Kind aan de ketting gaan onderzoekers in op de omstandigheden waaronder deze kinderen opgroeiden.

Officieel is de slavernij overal ter wereld al lang afgeschaft. Toch leven vandaag nog miljoenen kinderen in een toestand van slavernij. In het laatste deel van deze publicatie gaan onderzoekers in op de huidige vormen van (gedwongen) kinderarbeid.
Het boek kwam uit in samenwerking met NiNsee (Nationaal instituut voor Nederlands slavernijverleden en erfenis).

Het boek staat onder redactie van dr. Aspha Bijnaar, sociologe en als onderzoeker werkzaam bij het NiNsee. Bijdragen in de bundel zijn van: dr. Aspha Bijnaar (NiNsee), dr. Dienke Hondius (Vrije Universiteit), prof. Alex van Stipriaan Luïscius (Erasmus Universiteit en KIT), Elise Verheij (COS Zuid-Holland), Ronald Donk (Stichting OONC), dr. Rose Mary Allen (Universiteit Nederlandse Antillen en Allen Social Research and Consultancy), Luc Alofs (Instituto Pedagogico Aruba), prof. Wim Rutgers (Universiteit Nederlandse Antillen, IOL), Jaimie McIntyre (MA Kunstgeschiedenis UvA), Mercita M. Coronel (publicist), prof. Kristoffel Lieten (Universiteit van Amsterdam, IISG en IREWOC), Sarah de Vos (IREWOC) en dr. Birendra Raj Giri (Open University Milton Keynes).

Nederlands | paperback | 215 pagina's | KIT Publishers | Amsterdam | 2010
ISBN  978 94 6022 061 1

Powered By OpenCart
BookIsh Plaza © 2020