Tula, verloren vrijheid - Jeroen Leinders

Tula, verloren vrijheid - Jeroen Leinders
Merk: Uitgeverij Conserve
Model: Book
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 12,50€
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

TULA
Verloren vrijheid

Jeroen Leinders

ROMAN

Tula, een slaaf op de plantage Kenepa op Curaçao, wordt zich steeds meer bewust van de ongelijkwaardige positie waarin zijn volk zich bevindt. Aangewakkerd door het bericht dat Frankrijk de slavernij op Haïti heeft afgeschaft en dat de nieuwe Nederlandse republiek nu onder Frans bestuur staat, probeert hij de positie van zijn volk te verbeteren. Maar zijn vreedzaam verzet stuit op onbegrip bij de koloniale machthebbers. Zijn inspiratie weet zijn eigen volk echter te verenigen in een ongelijke strijd voor vrijheid, gelijkheid en broederschap.
Tula – Verloren vrijheid vertelt het op ware feiten gebaseerde verhaal over de leider van de Grote Slavenopstand op Curaçao in 1795.

BOEKRECENSIE

A nation that neglects its history is a nation with no past, with no memory, unable to learn from mistakes in times past and unable to benefit from the achievements and glorious acts of former generations
- PACHECO DOMACASSÉ

JEROEN LEINDERS (Amsterdam, 1964) bracht een groot deel van zijn jeugd door op Curaçao. Na een loopbaan in de reclame legt hij zich toe op het maken van documentaires en film. Hij is egisseur, o.a. van de speelfilm Tula – The Revolt, waarvoor hij tevens het verhaal schreef.    

Nederlands | paperback | 204 pagina’s | Uitgeverij Conserve | Schoorl | 2013 | filmeditie
ISBN  978 90 5429 354 5

Powered By OpenCart
BookIsh Plaza © 2020