Gids Slavernijverleden Nederland / Slavery Heritage Guide The Netherlands - Dienke Hondius e.a.

Gids Slavernijverleden Nederland / Slavery Heritage Guide The Netherlands - Dienke Hondius e.a.
Merk: LM Publishers
Model: Book
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 15,50€
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

GIDS SLAVERNIJVERLEDEN NEDERLAND / SLAVERY HERITAGE GUIDE THE NETHERLANDS
Dienke Hondius, Nancy Jouwe, Dineke Stam en Jennifer Tosch

GESCHIEDENIS, SLAVERNIJVERLEDEN

De tweetalige Gids Slavernijverleden Nederland beschrijft 100 locaties in Nederland, van Vlissingen tot Groningen, die met slavernij te maken hebben. In samenwerking met Mapping Slavery.

De Gouden Eeuw is prominent aanwezig in het collectieve geheugen van Nederland. Deze gids laat de andere zijde zien: honderd plaatsen verbonden met het slavernijverleden in alle provincies, niet alleen in steden als Amsterdam en Middelburg. In Sassenheim, een gemeente die mensen niet zo snel met slavernij associëren, hebben nazaten van tot slaaf gemaakten en slavenhouders hun koloniale herkomst teruggevonden. In 17e eeuws Vlissingen hield meer dan een derde van de lokale economie verband met slavernij.

Persoonlijke geschiedenissen krijgen ook aandacht in dit boek. Op de omslag ziet u Wange van Bali die in Delft woonde. Hij was geboren in slavernij in Nederlands-Indië. Het netwerk van de VOC, WIC en Middelburgse Commercie Compagnie was wereldwijd en nationaal van eminent belang. Gebruik deze gids om stad en platteland te ontdekken; u zult verrast zijn en meer willen weten van wat u tegenkomt.

Mapping Slavery

Dit boek is onderdeel van het project Mapping Slavery over het Nederlandse slavernijverleden en het hiermee verbonden erfgoed. www.mappingslavery.nl

Eerder verschenen in deze reeks Gids Slavernijverleden Amsterdam en Geschiedenissen van Nederlands New York.

BOEKTRAILER

Nederlands-Engels | paperback | 160 pagina’s | LM Publishers | Volendam | 2019
ISBN  9789 4602 2504 8

Powered By OpenCart
BookIsh Plaza © 2019