ZWART Afro-Europese literatuur - Vamba Sherif & Ebbisé Rouw

ZWART Afro-Europese literatuur - Vamba Sherif & Ebbisé Rouw
Merk: Uitgeverij Atlas/Contact
Model: Book
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 19,58€
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

ZWART AFRO-EUROPESE LITERATUUR UIT DE LAGE LANDEN
Vamba Sherif & Ebbis
é Rouw

NON-FICTIE

Zou je in pakweg 1967 een willekeurige bloemlezing hebben samengesteld van de Nederlandse en Vlaamse schrijvers du moment, dan had dat boek voor 99% uit witte auteurs bestaan. Vijftig jaar later is dat heel anders: grote groepen migranten uit Afrika hebben zich gevestigd in de Lage Landen en de literatuur van hun nieuwe woonplaats een ander gezicht gegeven.

Hoezeer de in ZWART opgenomen auteurs ook van elkaar verschillen, qua thuisland, qua cultuur, qua taal, ze hebben met elkaar gemeen dat ze het continent van hun (voor)ouders hebben moeten verlaten en dat hun identiteit hybride is. Dat maakt de verhalen – fictie én non-fictie – van deze schrijvers gelaagd, grenzeloos en uitermate urgent. De bijdragen in deze bundel zijn vrijgevochten, geëngageerd en geestig, net als de schrijvers, en tonen eens en voor altijd dat zwart-zijn veel meer is dan alleen kleur.

Met werk van Simone Atangana Bekono, Neske Beks, Heleen Debeuckelaere, Nozizwe Dube, Clarice Gargard, Dalilla Hermans, Sabrine Ingabire, Kiza Magendane, Ahmad Al Malik, Alphonse Muambi, Hélène Christelle Munganyende. Olave Nduwanje, Melat G. Nigussie, Seada Nourhussen, Anousha Nzume, Olivia U. Rutazibwa, Vamba Sherif, Babah Tarawally en Chika Unigwe

Nederlands | paperback | 208 pagina’s | Uitgeverij Atlas Contact | Amsterdam | 2018
ISBN  978 90 254 515 47

Powered By OpenCart
BookIsh Plaza © 2019