Een kiem van betovering - V.S. Naipaul

Een kiem van betovering - V.S. Naipaul
Merk: Uitgeverij Atlas
Model: Book
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 10,00€
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Een kiem van betovering
V.S. Naipaul

Roman

Het leven van Willie Chandran, bekend uit de roman Een half leven, wordt voortdurend gestuurd door de beslissingen van anderen. Als jongeman ontvluchtte Willie de beklemmende ouderlijke ashram in India en kwam hij terecht in het naoorlogse Londen. Na mislukte pogingen om zijn eigen identiteit te vinden volgde hij een rijke plantersdochter naar Afrika, waar hij haar beschermde leven deelde tijdens de laatste decennia van het kolonialisme.
Jaren later is Willie aan zijn kapotte huwelijk en de chaos van een onafhankelijk Afrika naar zijn zus in West-Berlijn ontsnapt. Met haar hulp probeert hij een nieuwe weg voor zichzelf uit te stippelen. Geïnspireerd door haar politieke engagement gaat Willie terug naar het land van zijn geboorte om er guerrillastrijder te worden in de revolutionaire beweging van Kandapalli. Maar de mogelijkheid om hierdoor zijn lot eindelijk in eigen handen te nemen blijkt een illusie.

Een kiem van betovering is een roman over een man in de tweede helft van zijn leven die worstelt met zijn identiteit.

V.S. Naipaul schreef vele romans en non-fictieboeken waaronder Meer dan geloof, Onder de gelovigen en Een half leven. In 2001 werd zijn oeuvre bekroond met de Nobelprijs voor Literatuur.

Oorspronkelijke titel: Magic Seeds
Nederlandse vertaling: Servaas Godijn

Paperback | 254 pagina's | Uitgeverij Atlas | Amsterdam/Antwerpen | 2005

ISBN  978-90-471-0030-0

Powered By OpenCart
BookIsh Plaza © 2018