Approaching Sabbaths - Jennifer Rahim

Approaching Sabbaths - Jennifer Rahim
Merk: Peepal Tree Press Ltd.
Model: Book
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 13,90€
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

APPROACHING SABBATHS 
Jennifer Rahim

GEDICHTEN

De gedichten van Jennifer Rahim verplaatsen zich naadloos tussen het innerlijk confessionele, een acute gevoeligheid naar  de onderscheidende subjectiviteit van een kring van familie, vrienden en buren, en een krachtige gevoel van Trinidese plaats en geschiedenis. Weinig mensen hebben zo ontroerend of inzichtelijk geschreven over knelpunten in de relatie tussen dochters en moeders. Noch met een mengsel van mededogen en verbijsterd woede over de relatie van een dochter met haar vader. 

Als Sylvia Plath voor de geest komt, erkend in het gedicht 'Lady Lazarus in the Sun', doet de vergelijking Rahim geen ongunst. De stem en wereld van Rahim is volledig haar eigen. In haar werk is bijna een perfecte balans tussen het gedisciplineerde ambacht van de gedichten, en hun capaciteit om met de meest traumatische ervaringen op een koele, reflectieve manier. Ze heeft ook de capaciteit om van de gewone iets speciaal en onvergetelijk te maken .

Hier is er geen zelfgenoegzame ellende memoires, niet in het minst in zijn mededogen en betrokkenheid bij andere levens. De dreiging en de realiteit van de versnippering – van psyche's, van leven, van een natie - is telkens aanwezig, maar de vorm en volgorde van de gedichten bieden een compleet raamwerk  Gedicht na gedicht biedt zinnen van een bevredigende waarde en treffend, zoals de beschrijving van de moordenaars van een jongen als 'loutere kinderen, / maar verwrongen zoals verwaarloosde velden van suikerriet'.

JENNIFER RAHIM is van Trinidad. Ze schrijft ook korte verhalen en recensies. Ze is momenteel lector aan de Liberal Arts Department van de Universiteit van de West Indies, St Augustine, Trinidad. Winnaar van Casa de las Américas prijs 2010--een van Latijns-Amerika's oudste en meest prestigieuze literaire prijzen.

Engels | paperback | 132 pagina ‘s | Peepal Tree Press Ltd. | Leeds, UK | 2009       
ISBN  9 781845 231156

Powered By OpenCart
BookIsh Plaza © 2019