De ijsbaan - Roberto Bolaño

De ijsbaan - Roberto Bolaño
Merk: Meulenhoff
Model: Book
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 14,50€
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

DE IJSBAAN
Roberto Bolaño

Roman

Nuria Martí is een schitterende vrouw en vooral een beroemde schaatsster. Als ze plotseling uit het nationale team wordt ontslagen besluit een omhooggevallen ambtenaar die behoorlijk idolaat van haar is, een geheime ijsbaan te bouwen waarop zij kan blijven schaatsen. Maar Nuria is niet alleen gericht op haar training, ze heeft verschillende affaires, lokt jaloezie uit en de ijsbaan wordt een broedplaats voor misdaden en vreemde ontmoetingen. Als er een moord wordt gepleegd, is de spanning compleet.

Drie mannelijke vertellers reconstrueren de gebeurtenissen in korte, uitdagende hoofdstukken die de lezer steeds weer laten gissen naar de feiten en het vervolg. De vragen - wie is er vermoord, wie is de moordenaar, wordt hij gepakt - worden beantwoord, maar De ijsbaan wordt daarmee geen moment een typische thriller. De ijsbaan gaat over politieke corruptie, seks, immigratie en gefrustreerde dromen en verlangens. Zoals bij Bolaño wel vaker het geval is, wordt pas in de loop van het verhaal duidelijk waarom de vertellers zeggen wat ze zeggen, en wat de eigenlijke betekenis van hun woorden is.

De Chileense ROBERTO BOLAŃO (1953-2003) geldt als een van de grootste schrijvers van de hedendaagse Latijns-Amerikaanse literatuur Zijn roman De wilde detectives werd bekroond met de Premio Rómulo Gallegos, die eerder werd gewonnen door Mario Vargas Llosa, Javier Marías en Gabriel García Márquez. Zijn postuum gepubliceerde roman 2666 werd een internationale sensatie.

Oorspronkelijke titel: La pista de hielo
Vertaald door: Arie van der Wal

Paperback | 205 pagina’s | Meulenhoff | Amsterdam | 2012
ISBN  978 90 290 8806 0

Powered By OpenCart
BookIsh Plaza © 2018