Bewoond Scharloo - Charles Gomes Casseres

Bewoond Scharloo - Charles Gomes Casseres
Model: Book
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 10,30€
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

BEWOOND SCHARLOO
Jeugdherinneringen uit de late dertiger jaren
Charles Gomes Casseres

GESCHIEDENIS

Persoonlijke herinneringen van de schrijver aan de wijk Scharloo op Curaçao waar hij opgroeide. De wijk maakt in die tijd zijn glorietijd mee. Het gaat over de (Joodse) families die daar woonden, hoe de wijk eruit zag, de opmerkelijke gebeurtenissen en de sfeer uit die tijd. Ook over de bekende persoonlijkheden die daar woonachtig waren, zoals o.a. Commandant Shon Cai, de Italiaan Giovanni Piozzoli en Shon Mongui. Het boek neemt de lezer mee op een tour naar de majestueuze Scharloohuizen uit de jaren 30.

In 1998 publiceerde Gomes Casseres zijn artikelen in de weekeind bijlage Ñapa van de krant Amigoe. Artikelen zoals “Skalo Abou” en “De Kleine Zee”. Een verzoek om een langer artikel over de beroemde Scharloohuizen te schrijven is uitgemond in deze publicatie van Bewoond Scharloo.

Het boek is geïllustreerd met zwart/wit foto’s.

CHARLES GOMES CASSERES (1921) geboren op Cuba uit Curaçaose ouders. Als hij acht jaar oud was, repatrieert het gezin naar Curaçao en vestigt zich op Scharloo. De wijk maakt in die tijd zijn glorietijd mee. Na diverse functies in de handelswereld werkt hij als adjunct directeur van de Maduro & Curiel’s Bank. Naast zijn actieve maatschappelijk leven, publiceerde hij over uiteenlopende onderwerpen. Als de onofficiele historicus van de Joodse gemeente op Curacao brengt hij Historia Kòrtiko di Hudiunan di Kòrsou uit. Van zijn hand verschijnen verder Historia di Komersio na Korsou, A History of The Chamber of Commerce and Industry en 50 Years of Service – History of the Rotary Club of Curaçao. Het 75-jarig jubileum van de Maduro & Curiel’s Bank N.V. is aanleiding om Foresight, Trust & Service te publiceren. Hij publiceerde ook Punda Punda (2010) over de mensen en winkels in de jaren dertig van de vorige eeuw.   

Nederlands | paperback | 123 pagina’s | Uitgeverij Amigoe N.V. | Curaçao | 2006 | 3e druk
ISBN  99904 0 369 4

Powered By OpenCart
BookIsh Plaza © 2019