Waarover we niet moeten praten

Waarover we niet moeten praten
Merk: In de Knipscheer
Model: Book
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 15,75€
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

WAAROVER WE NIET MOETEN PRATEN
Nieuwe Surinaamse en Antilliaanse verhalen
W. Alberga

KORTE VERHALEN

20 Vrouwen aan het woord: Willy Alberga, Karin Amatmoekrim, Orchida Bachnoe, Cándani, Arlette Codfried, Giselle Ecury, Henna Goudzand Nahar, Soecy Gummels, Ann Harris, Mala Kishoendajal, Diana Lebacs, Joan Leslie, Tessa Leuwsha, Usha Marhé, Annel de Noré, Ruth San A Jong, Anoushka Small, Marylin Simons, Annette de Vries, Joanna Werners.

Op uitnodiging van Vereniging Ons Suriname zonden 20 Surinaamse en Antilliaanse schrijfsters, zowel bekende als debuterende, een nieuw verhaal in voor deze bundel waarin een enorme verscheidenheid is bijeengebracht in leeftijd, van 30 tot 60 jaar, wonend in en buiten het land van herkomst, en in afkomst: van neger-Joods en islamitisch-Hindostaans tot Indisch-Antilliaans.

Over ‘waarover we niet moeten praten’ wordt in ieder geval geschréven. De vrouwen nemen het woord en in de meeste verhalen is wel sprake van overspel of buitenechtelijke kinderen, van illegaliteit, gekte, woede of zelfs moord, van seks of drugs, van heimwee of verlies, van zwijgen of verzwijgen. En dat schrijven gebeurt altijd openhartig, vaak met humor en met gebruik van tal van stijlmiddelen, in een Nederlands waarin moedertalen als Sarnami, Sranantongo en Papiaments soms verrassend en verfrissend doorklinken.

Nederlands | paperback | 216 pagina’s | Uitgeverij In de Knipscheer | Haarlem | 2007 | 1e druk
ISBN  978 90 6265 585 4

Powered By OpenCart
BookIsh Plaza © 2020