De kolibrie op de rots - Evert Bongers

De kolibrie op de rots - Evert Bongers
Merk: Self Published
Model: Book
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 26,00€
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

DE KOLIBRIE OP DE ROTS en meer over de geschiedenis van Aruba
Evert Bongers

GESCHIEDENIS

De geschiedenis van Aruba is relatief kort, maar het bevat boeiende, soms bekende verhalen. Bijvoorbeeld over de verdwenen gebouwen, zoals Bali Restaurant en de Basi Ruti Club in Palmbeach. Voor mensen die het kenden heeft het sentimentele waarden. Bongers schrijft ook over bestaande  monumenten, zoals Fort Zoutman en de Willem III-toren die het Historisch Museum huist. Daarnaast schreef hij ook over belangrijke historische figuren, met name Adriaan Laclé en Betico Croes. Belangrijke gebeurtenissen uit de Arubaanse geschiedenis, zoals de U-boot aanval in de Wereldoorlog van 1942 en de opstand van de Arubaanse bevolking tegen Curaçao in 1977 worden besproken

Bongers begon in 2015 met het schrijven van artikelen voor de Amigoe krant over het interessante verleden van het eiland. Die artikelen werden elke twee weken gepubliceerd.
Voor deze publicatie maakte hij een selectie van de 45 meest interessante artikelen uit de Amigoe. Hij heeft ze opnieuw aangepast en aangevuld. De artikelen hebben een chronologische volgorde.

Met dit boek wil Evert Bongers stimuleren dat stukken van de Arubaanse geschiedenis opnieuw gaan leven. Verder is het boek een leuke kennismakings- en naslagwerk voor iedereen die het eiland vanuit een historisch perspectief wil leren kennen, voor degenen die hun hele leven op Aruba hebben gewoond en wellicht de beschreven gebeurtenissen hebben meegemaakt. Ook voor de toeristen die het eiland bezoeken en uiteraard voor schoolkinderen, die meer willen weten over hun eiland.

EVERT BONGERS was voor lange tijd docent Frans op Colegio Arubano. Hij publiceerde Augustus Scur (2007) over de roerige tijden in 1977 in de politieke geschiedenis van Aruba. Hij is auteur van de website www.historiadiaruba.aw met veel interessante weetjes over de Arubaanse geschiedenis.  

Nederlands | hardcover | 248 pagina’s | Eigen Beheer | Aruba | 2018 | 1e druk
ISBN  978 99904 69 29 5

Powered By OpenCart
BookIsh Plaza © 2020