Het sterven van Rebecca Lopez Ikario - Denis Henriquez

Het sterven van Rebecca Lopez Ikario - Denis Henriquez
Merk: Uitgeverij Marmer
Model: Book
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 19,95€
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

HET STERVEN VAN REBECCA LOPEZ IKARIO 
Denis Henriquez

PSYCHOLOGISCHE ROMAN

Na enkele ingrijpende onderzoeken krijgt de 85-jarige Rebecca Lopez Ikario van haar behandelend arts te horen dat ze nog slechts drie maanden te leven heeft. Vanaf dat moment worden haar gedachten voor een groot deel in beslag genomen door het verleden. De herinneringen aan vroeger doen haar de pijn vergeten.

Tijdens haar leven heeft Rebecca gezorgd voor haar tante, haar twee zussen en haar neef Esteban, voor wie ze tante, moeder en vader tegelijk was. Wanneer het jaareinde nadert en de aanstaande dood van Rebecca naderbij komt, keert Esteban terug naar het eiland om afscheid te nemen van de vrouw die hij als zijn vader beschouwt.

BOEKRECENSIES
'Henriquez toon is berustend en licht ironisch, hij heeft een soepele, nonchalante stijl én het vermogen om in één scène een personage neer te zetten.’ – DE VOLKSKRANT

'Henriquez beheerst de taal tot in de perfectie. Onnadrukkelijk Denis Henriquez uitgegroeid tot een van de Caribische auteurs.’ - TROUW

Nieuwe roman van Denis Henriquez: ‘Het boek van het lot’ – Wim Rutgers

DENIS HENRIQUEZ (Aruba 1945) is theoretisch fysicus en doceerde wiskunde en natuurkunde in Nederland en op Aruba. Hij publiceerde eerder de romans Zuidstraat (1992), Delft Blues (1995) en De zomer van Alejandro Bulos (1999), alle bij De Bezige Bij. Bij UNOCA/Editorial Charuba publiceerde hij recentelijk een dichtbundel in het Papiamento Lenga di Mama (2014) en een ode aan de Arubaanse natuur in Aruban Landscapes (2014). Over een periode van vijftien jaar werkte hij met onderbrekingen aan de roman Het sterven van Rebecca Lopez Ikario.

Nederlands | paperback | 416 pagina’s | Uitgeverij Marmer | Baarn | 2016
ISBN  978 94 6068 314 5

 


 

Powered By OpenCart
BookIsh Plaza © 2020