De roep van de shoco - Charlotte Doornheim

De roep van de shoco - Charlotte Doornheim
Model: Book
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 15,40€
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

DE ROEP VAN DE SHOCO / E GRITO DI E SHOCO 
Dansen met de wind / Baila cu biento
Charlotte Doornheim


TWEETALIG KINDERBOEK
Kinderboekenweekgeschenk Aruba

De roep van de Shoco is een avontuur van 2 kinderen. Ciro en Glenda gaan op een schoolreisje en leren veel over de natuur, milieu en de cultuur op Aruba. Naast de school van Ciro zijn archeologen in het zand aan het graven. Wat doen ze? En wat doen die shoco’s daar? Kan Ciro de shoco’s redden?

De sjamaan zit op de grond. Roerloos. Een tor kruipt tergend langzaam over zijn been. Haar schild glinstert mooi in de ondergaande zon.
Als een kostbare schelp. De sjamaan merkt het niet. Zijn ogen zijn wijd opengesperd. De pupillen zijn helemaal zwart en peilloos diep.
Zo diep dat je erin kunt wegzinken. Hij kijkt naar de rotswand. Maar hij ziet de ruwe rotsen niet. Zijn blik gaat verder. Dwars door de rode rotstekeningen heen. Voorbij de wanden van de enorme steen.

Het Kinderboekenfestival Aruba 2014 had als thema "feest." De auteur CHARLOTTE DOORNHEIM heeft ingestoken op de muziek van de dande en de viering van Oud en Nieuw. Het thema is echter nog verder uitgewerkt in een verhaal over archeologie, de shoco die alleen op Aruba voorkomt, de bescherming van de natuur. De lezer wordt door hoofdpersoon Ciro meegenomen in Caribische sferen samen met de kinderen uit zijn klas. Waar ook nog een hele goede rapper bij is.

In het boek zijn QR-codes opgenomen die verwijzen naar filmpjes met rap muziek van HALA in Holland, beelden beschikbaar gesteld door Nationaal Archeologisch Museum Aruba, Rebecca Roos Producties en Aruba Birdlife Conservation.

Het boek is geschikt voor kinderen van 9 - 13 jaar.

llustrator: Sheila Werleman
Vertaler: Mirto Laclé

Nederlands-Papiamento | hardcover | 2 x 65 pagina’s | Levendig Uitgever | De Meern | 2014
ISBN  978 94 91740 20 6

Tags: e E
Powered By OpenCart
BookIsh Plaza © 2020