Een droom die ik heb - Nydia Ecury

Een droom die ik heb - Nydia Ecury
Merk: In de Knipscheer
Model: Book
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 18,50€
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

EEN DROOM DIE IK HEB / UN SOÑO KU MI TIN 
Nydia Ecury

TWEETALIGE GEDICHTEN

Als dichter debuteerde Nydia Ecury tamelijk laat, in 1972. Zij publiceerde in het Papiaments. Alleen haar vierde bundel kwam tweetalig uit in het Papiaments en het Engels. Alle bundels verschenen, zoals te doen gebruikelijk op de Antillen, in eigen beheer. Haar zesde en laatste bundel dateert van 2003.

Kort daarna heeft Nydia Ecury voor Een droom die ik heb, haar eerste bundel in het Nederlands, geput uit het werk uit al haar eerder verschenen Papiamentstalige bundels. Ze beschouwt de hier bijeengebrachte 23 gedichten zelf als Nederlandse originelen, als equivalenten van de Papiamentse versies, die om die reden ook in deze bundel zijn afgedrukt. Incidenteel zijn van haar ook enkele andere gedichten in Nederlandse vertaling in bloemlezingen verschenen. Deze zijn evenwel niet opgenomen in Een droom die ik heb.

Dit is een droom die ik heb.
Tot nu toe: niet gelukt.
Maar ik ben een eigenzinnige vrouw
en het is niet voor niets
dat mijn vader mij leerde
wat een ruggengraat is.

NYDIA ECURY (1926-2012) werd op Aruba geboren uit ouders van Arubaanse en Curaçaose komaf. Op haar dertigste is zij op Curaçao gaan wonen, alwaar zij in 2012 overleed. Aanvankelijk was zij actief in het onderwijs als leraar Engels en Papiaments en werkzaam bij het Departement van Onderwijs. Nydia Ecury maakte naam aan het toneel als mede-oprichtster van de toneelgroep Thalia, als actrice en regisseuse en vooral als cabaretière met haar ‘one woman show’ Luna di papel (papieren maan).

Voorwoord door Sidney Joubert.

BOEKRECENSIE
Een droom die ik heb door Ezra de Haan (schrijver, dichter en journalist).

Nederlands-Papiamentu | paperback | 112 pagina’s | UItgeverij In de Knipscheer | Haarlem | 2013
SBN  978 906265 842 8

Powered By OpenCart
BookIsh Plaza © 2020