E flamingo di Aruba - Hubert "Lio" Booi

E flamingo di Aruba - Hubert "Lio" Booi
Merk: Editorial Charuba
Model: Book
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 18,50€
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

E FLAMINGO DI ARUBA                            [De Arubaanse flamingo]
E trabounan di Hubert "Lio" Booi             [Werken van Hubert "Lio" Booi]
Wim Rutgers & Gina Ramirez-Ramsbottom (red.)

ANTHOLOGIE

Bundeling van het werk van de cosmopolitische Arubaanse schrijver Hubert "Lio" Booi. Het boek omvat gedichten, theaterstukken, korte verhalen en essays. Twee thema's staan centraal in zijn werk: liefde voor de taal Papiamento en de Papiamentstalige literatuur.
De Arubaanse literaire criticus Henry Habibe wees op het meesterlijke gebruik van de taal en de musicaliteit in zijn gedichten, op de humor en de spanningsopbouw in zijn verhalen. Hij categriseert het werk van Booi als "literatura Indianista", vanwege de sterke nationalistische tendens en de identificatie met de indiaan.

Lio Booi was alom bekend in het culturele leven op Aruba. Hij is jarenlang een groot promotor van Papiamento en gaf lezingen op radio en televisie over taal en cultuur van Aruba. Lange tijd directeur van de Culturele Instituut op Aruba, mede-oprichter van de Arubaanse Kunstkring en lid van de Sociedad Bolivariana. Hij was tekstschrijver voor de bekende Arubaanse pianist Padu del Caribe en schreef de tekst voor de Boneiriaanse volkslied. Daarnaast was hij ook een fervent theaterspeler en een autodidact schilder.

Illustratie: Stan Kuiperi (Arubaanse kunstenaar)

Papiamento | paperback | 206 pagina’s | Editorial Charuba | Aruba | 2006
ISBN  99904 86 43 3

Powered By OpenCart
BookIsh Plaza © 2020