De vrolijkste verjaardag van Sinterklaas - Henna Goudzand-Nahar

De vrolijkste verjaardag van Sinterklaas - Henna Goudzand-Nahar
Merk: Self Published
Model: Book
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 13,34€
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

De vrolijkste verjaardag van Sinterklaas
Henna Goudzand-Nahar & Helen Fermate

Fer houdt van acrobatische toeren. Als hij op een avond, vlak voor het naar bed gaan, de handstand doet, ziet hij dat er iemand naar hem kijkt. Het blijkt een piet te zijn. Deze piet vraagt Fer of hij als acrobatenpiet mee wil gaan naar Nederland waar Sint zijn verjaardag zal vieren. Fer springt al uit het raam. Maar eenmaal in het huis van Sinterklaas wacht hem een verrassing…

De vrolijkste verjaardag van Sinterklaas is het sinterklaasfeest bekeken vanuit verschillende invalshoeken. Het is een geïllustreerd boek over het sinterklaasfeest vanuit een andere invalshoek dan bekend.

HENNA GOUDZAND NAHAR, schrijfster van de tekst, gaf hiermee een reactie op de verschillende perspectieven die er momenteel leven over het sinterklaasfeest en op Sinterklaas en zijn knecht, het sinterklaasboek dat in 1850 verscheen van de hand van de onderwijzer Jan Schenkman en dat als model is gaan dienen voor het sinterklaasfeest zoals zich dat de afgelopen 163 jaar heeft ontwikkeld. Schenkman wilde de Sint meer aanzien geven en voorzag hem van een zwarte knecht. In de loop der jaren veranderde deze knecht in de persoon van Zwarte Piet.

De illustraties zijn van Helen Fermate.

Paperback | 24 pagina’s | Eigen Beheer | Amsterdam | 2014

ISBN  978 94 6203 468 6

Powered By OpenCart
BookIsh Plaza © 2019