ARGUS - Quito Nicolaas

ARGUS - Quito Nicolaas
Merk: In de Knipscheer
Model: Book
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 18,50€
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

ARGUS
Quito Nicolaas

TWEETALIGE GEDICHTEN

In ARGUS lijkt Nicolaas de verschillende levensfasen af te wisselen van zijn kindertijd naar volwassenheid, waarin zich de botsing weerspiegelt tussen emotie en logica. Het taalkundige swingen en zingen van Nederlandse, Engelse, Spaanse en Papiamento woorden – die de sociale transformatie van het individu en de maatschappij weerspiegelen – klinken eveneens door in deze bundel. Zijn wortels vindt de dichter in zijn sterke band met de natuur, doch zijn urbane stem is ingebed in de regenachtige straten van sommige Noord-Europese steden, rokerige coffeeshops en bordelen in Amsterdam. In deze bundel volgen we de dichter, de flâneur, wandelend door de straten van een metropool en zijn voorsteden, het centrum en de periferie, wisselend tussen zijn twee huiden, gekleed in de kleren van de verschoppeling of die van flâneurs zoals Rubén Darío en Fernando Pessoa.

QUITO NICOLAAS heeft tot nu toe dertien boeken gepubliceerd: zeven dichtbundels, drie romans, een verhalenbundel en een verzameling columns. Zijn korte verhalen en gedichten zijn in tien verschillende bloemlezingen in het Caribisch gebied en Nederland opgenomen. Ook zijn essays over Caribische literatuur zijn in tal van internationale publicaties verschenen. In 2006 werd in het handboek literatuurgeschiedenis van Aruba en de voormalige Nederlandse Antillen, aandacht besteed aan zijn werk. Zijn gedichten zijn verschenen in verschillende anthologieën in Albanië, Argentinië, Chili, Colombia, China, Verenigde Staten en Roemenië. In juni 2016 werd zijn oeuvre opgenomen in de prestigieuze The Dictionary of Caribbean and Afro-Latin American biography van de Oxford University. Eerder verscheen van Quito Nicolaas de dichtbundel Als de aloë sluimert / Cucuisa cabisha. Het gedicht Windmolen uit deze bundel werd opgenomen in de bloemlezing Grenzenloos – 40 jaar Knipscheer Poëzie.

Inleiding door Dr. Sara Florian, doctoraat in Moderne Filologie. Zij is momenteel werkzaam aan de Universiteit van Singapore.

Engelse vertaling: Mildred Antonius

Nederlands - Engels | paperback | 106 pagina’s | In de Knipscheer | Haarlem | 2019 | 1e druk
ISBN  978 90 6265 757 5


BOEKRECENSIE

«Dichtbundel van een toonaangevend Caribisch auteur.» – KO VAN GEEMERT

«De auteur is op zoek naar een eigen poëzie zonder koloniale accenten die zijn verschillende levensfasen weergeeft op een doordachte maar ook wel emotievolle manier.» - ANDRÉ OYEN

Powered By OpenCart
BookIsh Plaza © 2020