Love is Love - Frida Domacassé

Love is Love - Frida Domacassé
Merk: Self Published
Model: Book
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 3,99€
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

LOVE IS LOVE
Frida Domacassé

GEDICHTEN

Verzameling gedichten die Frida schreef om een bijdrage te leveren aan de strijd voor het homohuwelijk op de eilanden. Het homohuwelijk op Aruba, Bonaire en Curaçao is nog geen vanzelfsprekendheid. Met de gedichten probeert de schrijfster homoseksualiteit en het homohuwelijk bespreekbaar te maken. In haar gedichten komt de vooroordelen ten aanzien van homoseksualiteit aan de orde. Daarnaast zijn er ook gedichten die weergeven dat liefde altijd mooi is. Het maakt niet uit tussen wie. Geliefden blijven geliefden. Zo ook, liefde blijft liefde.
De gedichten zijn geschreven in het Papiamentu (Papiaments) en in het Nederlands. Het merendeel van de gedichten zijn mooi geïllustreerd met een afbeelding die het gedicht beeldend weergeeft. Het boekje is handzaam van formaat. 

FRIDA DOMACASSE (Aruba, 1938) bracht haar jeugd door op Lago Heights, een wijk waar mensen van verschillende nationaliteiten woonden. Deze heeft haar geïnspireerd om te gaan schrijven. Voor kinderen schreef zij muzikale verhalen in het Papiamentu. Daarnaast schreef zij ook toneelstukken voor ouders en leerkrachten van de Basisschool. Ze schrijft korte verhalen en gedichten in het Nederlands, Papiamentu en in het Engels. Zij publiceerde Dans (2006), Kurason kibrá Kurason hinté/ Heel mijn gebroken hart (2007), Fontein en andere verhalen (2009) en Voetstappen op de rots (2011). Haar gedichten zijn verschenen in literaire werken zoals Wie ik ben/Ta ken mi ta (2011) en Topa Tula/Ontmoet Tula (2012). 

Foto’s: Lineke Roseboom

Papiamentu-Nederlands | paperback | 40 pagina’s | Eigen beheer | Houten | 2015
ISBN  --

Powered By OpenCart
BookIsh Plaza © 2020