Cas di biento / Doorwaaiwoning - Olga Orman

Cas di biento / Doorwaaiwoning - Olga Orman
Merk: In de Knipscheer
Model: Book
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 18,05€
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

CAS DI BIENTO / DOORWAAIWONING
Olga Orman

Tweetalige gedichten

De gedichten die in deze tweetalige bloemlezing zijn verzameld onder de titel Cas di biento / Doorwaaiwoning zijn voornamelijk geschreven in Nederland en voor een deel in Aruba en Curaçao. Zij stralen een grote betrokkenheid en verbondenheid uit met het wel en wee van haar geboorteland Aruba.

Op 14-jarige leeftijd verliet OLGA URSINDA ORMAN (1943) haar geboorteland Aruba om verder te studeren in Nederland. Hiermee trad zij in het voetspoor van vele andere Antilliaanse jongeren die de eilanden van hun geboorte – meestal tijdelijk verwisselden voor een studieverblijf in Nederland. In die tijd waren de zes Caribische eilanden Aruba, Curaçao, Bonaire, Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba nog verenigd binnen het Koninkrijk der Nederlanden onder de naam Nederlandse Antillen. Na haar studie was zij jarenlang als leerkracht werkzaam op Curaçao.

Haar gedichten verschenen in Bentana Habri (2004), in Met de wil elkander bij te staan (2004), in Fruta Hecho / Rijpe vruchten (2006), op de CD Cosecha / Oogst (2006), Kinderen van het heelal (2008), Symbiose tussen pen en penseel (2008), Topa ontmoet Tula (Amrit, 2012) en in de bundel Wie ik ben / Ta ken mi ta (In de Knipscheer, 2011).

Vertaling en voorwoord: Fred de Haas

Nederlands/Papiaments | paperback | 112 pagina’s | Uitgeverij In de Knipscheer | Haarlem | 2015
ISBN  978 90 6265 870 1

Powered By OpenCart
BookIsh Plaza © 2019