Dat ik je liefheb - Bernardo Ashetu

Dat ik je liefheb - Bernardo Ashetu
Merk: In de Knipscheer
Model: book
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 20,10€
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Dat ik je liefheb
Bernardo Ashetu

Dat ik je liefheb bundelt ruim 100 gedichten die Michiel van Kempen koos uit de nalatenschap van Ashetu, die meer dan duizend gedichten telt, poëzie die een tijdspanne omvat van een kwart eeuw en voor het overgrote deel niet eerder gelezen en genoten kon worden.

Uiteindelijk bezingt Ashetu eerst en vooral de uithoeken van zijn eigen complexe verhouding tot leven en dood. Michiel van Kempen zegt het in de slotregels van zijn Nawoord zo: ‘Voor Bernardo Ashetu heeft het lied en de dood alles met elkaar te maken op de weg naar evenwicht en rust. Zijn liederen bezweren de demonen die tevoorschijn waren gesprongen, toen de twee continenten van zijn ouders, Afrika en Europa, in Zuid-Amerika op elkaar botsten. Ashetu heeft zich zingend een weg naar de dood gebaand en de poëzie die hij naliet klinkt ons als muziek in de oren.’

Bernardo Ashetu voelde zich een ‘zwarte’ dichter en verwant aan Stokely Carmichael, Aimé Césaire, Frantz Fanon. Zijn poëzie heeft evenwel de klankrijkdom die Gezelle, Gorter, Van Ostaijen, Engelman, Lodeizen aan de Nederlandse taal wisten te geven.

Hardcover | 128 pagina's | In de Knipscheer | Haarlem | 2011

ISBN  978 90 6265 676 9

 

 

Powered By OpenCart
BookIsh Plaza © 2019