Topa Tula - Ontmoet Tula - Olga Orman e.a.

Merk: Amrit Publishers
Model: book
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 7,50€
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

TOPA TULA - ONTMOET TULA 
Olga Orman en Giselle Ecury (red.)

GEDICHTEN, KORTE VERHAAL

Stichting Simia Literario heeft een bijzonder project opgezet. Ze heeft dichters en dichteressen gevraagd om geïnspireerd door het verhaal van Tula een literaire ontmoeting te construeren tussen Tula en de huidige generatie. Voor de Antilliaanse gemeenschap is de figuur van Tula, de leider van de opstand tegen slavernij in 1795 een figuur die vandaag de dag jongeren inspireert om zich in te zetten voor een betere toekomst. In gedichten en een kort verhaal vindt een gesprek plaats tussen Tula en de huidige generatie over onderwerpen als vrijheid en gelijkheid.

Poëzie is de expressie van emoties in woorden. Het is een vorm van muziek zonder geluid. Het heeft een traditie in de Antilliaanse volkscultuur die teruggaat tot de tijd van de banderita’s, korte vlijmscherpe gedichten die het sociale commentaar in die tijd leverde. Naast de gedichten bevat de bundel een kort verhaal geïnspireerd op het verhaal van de Arubaanse slavin Virginia, geschreven door Quito Nicolaas.

De gedichtenbundel Topa Tula – Ontmoet Tula is het resultaat van dit project. Het is een tweetalige bundel met gedichten in het Nederlands en Papiamento.

Deelnemende schrijvers en dichters: Laurindo Andrea, Hilly Arduin, Frida Domacasé, Giselle Ecury, Eugènie Herlaar, Alida Kock, Grerarda Lauf, Joan Leslie, Charlton Marcos, T. Martinus, Gabriel Mitchell Murray, Quito Nicolaas, Olga Orman, Walter Palm, Libèrta Rosario.

Cover illustratie: Wendela de Vries

Papiamento-Papiamentu-Nederlands | paperback | 60 pages | Amrit Publishers | Amsterdam, Den Haag | 2012
ISBN  978 90 74897 65 5

 

Powered By OpenCart
BookIsh Plaza © 2020