Beyond Insanity - Rosabelle Illes

Beyond Insanity - Rosabelle Illes
Model: Book
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 15,45€
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

BEYOND INSANITY
Rosabelle Illes

GEDICHTEN

De titel Beyond Insanity ondervangt de gevoelens die tot uiting komen in deze gedichtendundel. De frequentie van deze geschriften, de emoties en de informatie verborgen in deze stukken zijn niet 'normaal', althans wat de meerderheid als normaal zou beschouwen. De term "waanzin" drukt die afwijking af. Hoewel de dichter de vrijheid heeft genomen om dat hogere gevoel als  voorbij waanzin te benoemen, kan men zich nog steeds afvragen, 'wat is voorbij die waanzin dan?' Ja, het is voorbij waanzin, maar waar is de grens, wanneer en hoe?

Bij het lezen en het geschreven probeert te begrijpen, krijgt de lezer een definitief antwoord op deze vragen. En zoals het gedicht "Floating Questionnaire" aangeeft: "Hou je vast aan de geschiedenis / Of volg je de gesluierde mysterie?" (Illes, 2005, p. 36). Want het is pas als je jezelf laat gaan, terwijl je vertrouwen in jezelf hebt, zal je een hogere doel bereiken en ontdekken en verborgen geheimen het hoofd te bieden.

Het boek is geïllustreerd met schetsen van de Arubaanse kunstenaar Nigel Matthew.

Engels | hardcover | 80 pagina's | Eigen Beheer | Aruba | 2005
ISBN  99904 928 3 2

De Arubaanse dichteres Rosabelle Illes geeft Vrouwe Vrijheid en Vrouwe Justitia een stem in haar gedicht getiteld "The Ladies." Dit gedicht is geschreven voor een symposium op de Universiteit van  Aruba in 2007.
Bekijk de voordracht HIER

 

Powered By OpenCart
BookIsh Plaza © 2019