Een kiem van betovering - V.S. Naipaul

Een kiem van betovering - V.S. Naipaul
Merk: Uitgeverij Atlas
Model: Book
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 10,00€
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

EEN KIEM VAN BETOVERING
V.S. Naipaul

ROMAN

Het leven van Willie Chandran, bekend uit de roman Een half leven, wordt voortdurend gestuurd door de beslissingen van anderen. Als jongeman ontvluchtte Willie de beklemmende ouderlijke ashram in India en kwam hij terecht in het naoorlogse Londen. Na mislukte pogingen om zijn eigen identiteit te vinden volgde hij een rijke plantersdochter naar Afrika, waar hij haar beschermde leven deelde tijdens de laatste decennia van het kolonialisme.
Jaren later is Willie aan zijn kapotte huwelijk en de chaos van een onafhankelijk Afrika ontsnapt naar zijn zus in West-Berlijn. Met haar hulp probeert hij een nieuwe weg voor zichzelf uit te stippelen. Geïnspireerd door haar politieke engagement gaat Willie terug naar het land van zijn geboorte om er guerrillastrijder te worden in de revolutionaire beweging van Kandapalli. Maar de mogelijkheid om hierdoor zijn lot eindelijk in eigen handen te nemen blijkt een illusie.

Een kiem van betovering is een roman over een man in de tweede helft van zijn leven die worstelt met zijn identiteit.

V.S. NAIPAUL vertrok in 1950 op achttienjarige leeftijd van Trinidad naar Engeland, waar hij na vier jaar aan de Universiteit van Oxford gestudeerd te hebben zijn schrijverscarrière begon. Hij schreef vele romans en non-fictieboeken waaronder Meer dan geloof, Onder de gelovigen en Een half leven. Naipaul geroemd om zijn oog voor detail, vernuft en tact ontving behalve de Booker Prize in 1971 ook de Nobelprijs voor de Literatuur in 2001. 

Oorspronkelijke titel: Magic Seeds
Nederlandse vertaling: Servaas Godijn

Nederlands | paperback | 254 pagina's | Uitgeverij Atlas | Amsterdam | 2005
ISBN  978 90 471 0030 0

Powered By OpenCart
BookIsh Plaza © 2020