De rots der struikeling - Boeli van Leeuwen

Merk: In de Knipscheer
Model: Book
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 17,90€
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

DE ROTS DER STRUIKELING
Boeli van Leeuwen

ROMAN

Eddy Lejeune komt in Venezuela op raadselachtige wijze aan zijn eind bij het zoeken naar diamanten. Deze opmerkelijke roman vertelt dit relaas in een sterke dagboekvorm en begint bij het einde van zijn leven. Daarvóór wordt zijn schooltijd beschreven, zijn opgroeien in een pleeggezin, de oorlog die hem als student overvalt, het kamp. Met name zijn oorlogservaringen blijken van grote invloed te zijn op zijn denken.
De rots der struikeling is een klassieker uit de Nederlandse literatuur. De roman is wellicht het enige werk dat, behalve in de originele gebonden en paperbackedities, in drie pocketreeksen werd gepubliceerd, te weten als Salamander pocket, als Rainbow pocketboek en als Ooievaar.

BOELI VAN LEEUWEN (Curaçao, (1922-2007) ontving in Nederland voor De rots der struikeling de Vijverbergprijs (de tegenwoordige F. Bordewijkprijs). De roman (1959) is samen met de romans Een vreemdeling op aarde (1962) en De eerste Adam (1966) wel ‘de trilogie van een displaced person’ genoemd.
In 1983 werd hij voor zijn literaire werk bekroond met de Cola Debrotprijs, de belangrijkste Antilliaanse culturele onderscheiding. Na zijn pensionering dat jaar werkte hij als pro-deoadvocaat in de armenwijken die hij ‘schaduwzijde van the neat Dutch treat in the Caribbean’ noemde. Ook wijdde hij zich opnieuw aan het schrijven, wat onder meer resulteerde in de romans Schilden van leem (1985), Het teken van Jona (1988) en zijn befaamde columnverzameling Geniale anarchie (1990) waarmee hij een nieuwe lezersgeneratie aan zich wist te binden. Het Fonds voor de Letteren kende hem in 2007 als waardering voor zijn hele oeuvre een Eregeld toe.

BOEKRECENSIES
«Een schrijver, met een zeer eigen stijl, een eigen visie, een bewonderenswaardige taalbeheersing en het vermogen om van de stof, die hem zo na aan het hart ligt, afstand te kunnen nemen.» – MIEP DIEKMANN

«Levendig en met evenveel vaart als intelligentie geschreven. – VRIJ NEDERLAND

«Een van onze grootste schrijvers.» – TOMMY WIERINGA

Nederlands | hardcover | 188 pagina’s | In de Knipscheer | Haarlem | 2018 | 7e druk
ISBN  978 90 6265 975 3

Powered By OpenCart
BookIsh Plaza © 2020