Het onwaarschijnlijke en droevige lot van Ivan en Ivana - Maryse Condé

Het onwaarschijnlijke en droevige lot van Ivan en Ivana - Maryse Condé
Merk: Uitgeverij Orlando
Model: Book
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 22,50€
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

HET ONWAARSCHIJNLIJKE EN DROEVIGE LOT VAN IVAN EN IVANA
Maryse Condé

ROMAN

Ivan en Ivana zijn een tweeling, geboren in Guadeloupe. Hun hele leven hebben ze een uitzonderlijk sterke band, zo sterk zelfs dat ze bang worden voor hun eigen gevoelens. Het ‘onwaarschijnlijke en droevige lot’ leidt ze via Ségou in Mali naar Parijs, waar hun wegen zich scheiden.

De aanvankelijk kleine verschillen tussen de tweeling leiden tot dramatisch verschillende keuzes in het leven. Ivana kiest er met haar jeugdige altruïsme en enthousiasme voor naar de politieacademie te gaan; Ivan, afgestompt door zijn ervaringen met afwijzing en uitbuiting, kiest het pad van radicalisering en terrorisme.
Ivan en Ivana, de tweeling die niet zonder en niet met elkaar kan leven, worden daders en slachtoffers bij een golf van gewelddadige aanslagen.

BOEKRECENSIE
‘Condé’s laatste roman, een prachtig en dramatisch verhaal, vindt zijn oorsprong in de aanslagen op Charlie Hebdo (…) Meesterlijk.’ –AFRIQUE MAGAZINE

MARYSE CONDÉ  raakt in haar nieuwste roman aan grote actuele thema’s: racisme, terrorisme, politieke corruptie, economische ongelijkheid, globalisatie en migratie. Waarmee de roman een indrukwekkend tijdsbeeld biedt van het leven in de 21ste eeuw.

Oorspronkelijke titel: Le fabuleux et triste destin d’Ivan et Ivana
Nederlandse vertaling: Martine Woudt

Nederlands | paperback | 352 pagina’s | Uitgeverij Ronaldo | Amsterdam | 2019
ISBN  978 94 93081 06 2


 

Powered By OpenCart
BookIsh Plaza © 2020