De zwarte Napoleon Vamba Sherif

De zwarte Napoleon Vamba Sherif
Merk: De Geus
Model: Book
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 22,99€
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

DE ZWARTE NAPOLEON
Vamba Sherif

ROMAN

Aan het einde van de negentiende eeuw hebben de koloniale heersers het Afrikaanse continent onder elkaar verdeeld. In die tijd wordt de dertienjarige Zaiwulo vanuit het oerwoud naar het hof van de geleerde Talahat Haidara gebracht. Daar leert de jongen lezen, liefhebben en vechten. Ondertussen probeert de nietsontziende krijger Samori Touré de volkeren in West-Afrika te verenigen in een vrijheidsstrijd tegen de buitenlandse machten. De levens van Zaiwulo en Samori, de zwarte Napoleon, kruisen elkaar. Zaiwulo wordt een belangrijke pion in het gevecht.

VAMBA SHERIF (Liberia, 1973) is een Nederlandse auteur van Liberiaanse afkomst. Hij groeide op in een milieu van Afrikaanse intellectuelen. Hij bracht een groot deel van zijn jeugd door in Koeweit, waar zijn vader aan de universiteit doceerde en waar Sherif kennismaakte met de Afrikaanse, Amerikaanse en Arabische literatuur. Na de Golfoorlog, die hij van nabij meemaakte, week hij met zijn familie uit naar Syrië. Sinds 1993 woont hij in Nederland, waar hij rechten studeerde. Vamba Sherif spreekt drie Afrikaanse talen, Engels, Arabisch en Nederlands.
Zijn werk is vertaald in het Engels, Frans, Duits en Spaans.

BOEKRECENSIE
‘Achter de eenvoudige taal gaat het raffinement schuil van een schrijver die de touwtjes stevig in handen heeft.’ – NRC HANDELSBLAD

‘Shakespeare in het regenwoud.’ –BERLINER ZEITUNG

Nederlands | paperback | 384 pagina’s | De Geus | 2015
ISBN  978 90 445 1041 6

Powered By OpenCart
BookIsh Plaza © 2020