Lijken op liefde - Astrid H. Roemer

Lijken op liefde - Astrid H. Roemer
Merk: Uitgeverij De Arbeiderspers
Model: Book
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 19,95€
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

LIJKEN OP LIEFDE
Astrid H. Roemer

ROMAN

Het staat zwart op wit, ook op bloedrode muurkranten: Gij zult niet doden; niet uit liefde voor volk en vaderland, niet uit de drift tot zelfbehoud, niet om menswaardigheid op te houden en zelfs niet uit overgave aan uw God. Daarom krijgt Paramaribo eindelijk zijn tribunaal. De militairen zitten in de beklaagdenbank; paspoort-Surinamers en hun landgenoten van buiten vormen de jury. Het zal een modelproces moeten worden. Suriname zal het jaar 2000 gezuiverd van blaam ingaan.

Het is december 1999. En ook Cora Sewa wil, als iedere Surinamer, de kans grijpen om de handen voor eens en altijd in onschuld te wassen. Als huishoudster heeft Cora een groot deel van haar leven in de vertrouwenssferen van anderen doorgebracht. Na jaren voelt ze de noodzaak een oud-politicus persoonlijk ter verantwoording te gaan roepen. Ooit is een dochter van notabelen op gruwelijke wijze vermoord zonder dat deze zaak grondig is onderzocht. En van die vrouw kleeft door zijn toedoen ongewild bloed aan Cora's handen. Maar er doemen kwelgeesten op als het verleden tot spreken wordt gedwongen.

Lijken op Liefde is een eigentijdse zoektocht naar de reikwijdte van schuld en boete en de betekenis van misdaad en straf. Een splijtende reflectie op het massieve heden van een land waar persoonlijke en partijpolitieke belangen verstrengeld zijn, en het verleden zich opdringt als een eeuwigdurende gebeurtenis.

Nederlands | paperback | 251 pagina’s | Uitgeverij De Arbeiderspers | Amsterdam | 1997
ISBN  90 295 3622 5

Powered By OpenCart
BookIsh Plaza © 2020