Het offer van Remo - Jacques Hermelijn

Het offer van Remo - Jacques Hermelijn
Merk: NAU
Model: Book
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 16,95€
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

HET OFFER VAN REMO
Jacques Hermelijn

TWEETALIGE NOVELLE

Curaçao, 1861-1863. De overzeese koloniën zijn in afwachting van de definitieve afschaffing van slavenarbeid en slavernij. Zo ook de Curaçaose bevolking. Een van hen, de rijke Joodse zakenman Benjamin Cardozo, is als Caribisch handelsgedelegeerde door het koloniale bestuur aangesteld. Hij weet Curaçao welvarender te maken, maar niet dat zijn mooie, onstuimige vrouw Helena een liefdesrelatie heeft met Remo, een van zijn slaven. Voor Remo, een afstammeling van de West-Afrikaanse Mandinga’s, is Helena zijn grote liefde. Als zij bevalt van een bruine baby, is Willemstad in rep en roer.

De novelle Het offer van Remo geeft een beeld over de onderlinge verhoudingen en belevingen van de kleurrijke bevolking aan de vooravond van dit tijdperk, dat op 1 juli 1863 eindigde. Een belangrijke overgangsperiode in de Curaçaose geschiedenis.

JACQUES HERMELIJN schreef deze novelle. Hij was plaatsvervangend gevolmachtigde minister van het Kabinet van de Nederlandse Antillen in Den Haag. Hij heeft zich altijd ingezet voor het welzijn van Caribische Nederlanders.

Papiamentse vertaling: Ronald Capriles Martina.

Nederlands-Papiaments | paperback | 200 pagina’s | NAU Uitgevrij | Blaricum | 2017
ISBN  978  9 49153 545 1

Powered By OpenCart
BookIsh Plaza © 2020