Het geluk van Enrique Florit - Cristina García

Het geluk van Enrique Florit - Cristina García
Merk: Artemis & Co
Model: Book
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 14,50€
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

HET GELUK VAN ENRIQUE FLORIT
Cristina García

ROMAN

Het geluk van Enrique Florit is een prachtige, weemoedige en intense roman vol kleurrijke personages. Op subtiele wijze beschrijft Cristina García de hoop en twijfels van gewone mensen, en hoe hun leven buitengewoon wordt door de grote en kleine gebeurtenissen in de wereld om hen heen.

Het is eind jaren zestig, en Enrique Florit uit Cuba woont samen met zijn flamboyante vader in Zuid-Californië. Marta Claros houdt haar hoofd boven water in de sloppenwijken van San Salvador, ze moest van school af om haar familie te onderhouden. En Leila Rezvani is geboren in de hogere kringen in Teheran, haar moeder maakt zich druk om de uiterlijke schijn, terwijl haar vader een luidruchtig tegenstander van de shah is.

Gedurende de volgende twintig jaar zien we hoe Enrique zijn droom van een technische studie opoffert voor zijn plichten als zoon, en zijn droom van een grote liefde voor de dagelijkse realiteit. Marta ontvlucht de oorlog in El Salvador en komt illegaal naar de Verenigde Staten waar ze onverwachte mogelijkheden ziet. En Leila geeft toe aan de verwachtingen van haar moeder en belandt in een gearrangeerd huwelijk in het Iran van na de revolutie. Door een speling van het lot kruisen de paden van Leila en Marta dat van Enrique. Leila en Enrique vinden en verliezen elkaar, Marta geeft Enrique uiteindelijk weer hoop op een beter leven. 

BOEKRECENSIE
‘In Het geluk van Enrique Florit kampen de personages met gevoelens van ontworteling. In het verhaal van Martha en van Enriques vader komen García’s woorden tot leven, sprankelend, scherpzinnig en kleurrijk.’ 
– NEW YORK TIMES BOOK REVIEW 

CRISTINA GARCIA werd geboren in Havana en groeide op in New York. Ze brak wereldwijd door met de bestseller Cubaanse dromen, die werd genomineerd voor de National Book Award. Het geluk van Enrique Florit is haar vierde roman.

Originele titel: A Handbook To Luck
Nederlandse vertaling: Noor Koch

Nederlands | paperback | 284 pagina’s | Artemis & Co | Amsterdam | 2008
ISBN  978 90 472 0040 6

 

Powered By OpenCart
BookIsh Plaza © 2020