Dromen van Holland - Irma Grovell

Dromen van Holland - Irma Grovell
Merk: Uitgeverij Rheia
Model: Book
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 17,95€
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

DROMEN VAN HOLLAND
Irma Grovell

ROMAN

De zeventienjarige Rosa, geboren en getogen op Aruba, droomt ervan om naar Holland te gaan. In Holland kan je worden wat je wilt, tenminste, dat is wat de Nederlandse leraren op de middelbare school haar vertellen. Net als haar zus, die al in Nederland woont, wil Rosa graag verpleegkundige worden en dus vraagt ze aan haar moeder of ze mag gaan. Maar die ziet haar niet graag vertrekken.
Wanneer Rosa achttien wordt gaat haar moeder toch overstag. Rosa verlaat Aruba. Samen met een groep meisjes reist ze naar Holland, het land van hun dromen. Maar vanaf het moment dat ze op Schiphol aankomen, blijkt alles anders te gaan dan ze is beloofd.

IRMA GROVELL is geboren op Aruba als oudste van een groot gezin. Dromen van Holland is haar tweede roman. In deze roman laat Irma Grovell zien hoe moeilijk het is voor jonge mensen die botsen op cultuurverschil, discriminatie en tegenwerking. Bij Rheia is haar eerste roman Glanzende schoenen verschenen in 2014. In 2008 schreef en publiceerde ze een kort verhalenboek Kralen uit de Cariben.

BOEKRECENSIE
Dromen van Holland door L. Kersten 

Nederlands | paperback | 225 pagina’s | Uitgeverij Rheia | Naarden | 2015
ISBN   9 789492 010100

Powered By OpenCart
BookIsh Plaza © 2020