Tirami sù - Ronny Lobo

Tirami sù - Ronny Lobo
Merk: In de Knipscheer
Model: Book
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 19,05€
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Tirami sù                             
Ronny Lobo                        

Tiramisu is, volgens Kenzo, het heerlijkste Italiaanse toetje dat er bestaat. De in zoete room gedrenkte lagen lange vingers, eidooiers, suiker, afgekoelde koffie, alcohol en cacaopoeder dragen de naam trek me op; min of meer de metafoor voor maak me gelukkig. En gelukkig willen de personages in deze roman Tirami sù worden.

Karin voegt zich, kort na het verdwijnen van haar man Roy, bij haar architect en geliefde Kenzo op Curaçao, ondanks dat de mensen op Bonaire er schande van spreken. Ze heeft geleerd mannen als passanten te zien, net zoals haar moeder, die zelf door een slippertje zwanger was geraakt. Hun zoon Elroy ontvangt alle liefde van de wereld, ondanks Kenzo’s twijfel aan zijn vaderschap. Ook Joost en Annemarie weten weinig over hun ‘Arubaanse’ dochter Silvana. Ze is 5 maanden oud als ze haar adopteren en meenemen naar Zeewolde. Opvallend is haar blonde lok, zeker voor zo’n donker meisje.

Rond hun puberteit ontstaat bij beide kinderen grote interesse in hun afkomst. Roy werd, door zijn ‘Chinese ogen’ chino genoemd, Silvana scholden ze op de lagere school uit voor ‘zwartje’. Wanneer de Nederlandse familie jaren later besluit om naar de Antillen terug te keren lijkt de ontmoeting tussen Silvana en Elroy voorbestemd. Ze vallen als een blok voor elkaar. Samen gaan ze op zoek naar het verhaal achter hun herkomst. Waarom mag Silvana haar moeder niet kennen en waarom verdween Roy. Het levert een roman met diverse lagen op, bittere en zoete. Kleur speelt daarbij een rol, al is het nooit in de liefde.

Tirami sù is de tweede roman van de Curaçaose auteur RONNY LOBO en is het zelfstandig te lezen vervolg op zijn debuutroman Bouwen op drijfzand.

Paperback | 264 pagina’s | Uitgeverij In de Knipscheer | Haarlem | 2015
ISBN   978 90 6265 901 2

BOEKRECENSIE
Mijn echte ouders leren kennen - Ezra de Haan
Kunstige roman van Ronny Lobo - Jos de Roo

Powered By OpenCart
BookIsh Plaza © 2020