Jelaya - Diederik Samwel

Jelaya - Diederik Samwel
Merk: Nijgh & Van Ditmar
Model: Book
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 21,99€
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

JELAYA 
Een Surinaamse roman|

Diederik Samwel

ROMAN

Jelaya speelt zich af midden in de Surinaamse gemeenschap, op de straten en erven van Paramaribo. De lezer ziet de voormalige kolonie door de ogen van twee Surinamers, met de recente geschiedenis van het land op de achtergrond.

Stan Simons piekert er niet over om naar Nederland te gaan, hoe moeilijk de militairen het hem ook maken. Strijdvaardig hosselt Stan zich door het leven. Zijn voormalige klasgenoot Dew Nanpersad kan evenmin zonder zijn geboorteland, merkt hij tijdens een verblijf in Nederland. Eenmaal terug in Suriname is Dew vastberaden het land vooruit te brengen in schoonheid en ambitie. Beiden raken nauw betrokken bij de slepende rechtszaak rond de Decembermoorden.

Daarnaast koesteren de mannen allebei een onmogelijke liefde voor de knappe en intelligente Jelaya.

Samwel schetst een warm en authentiek beeld van verschillende periodes tussen 1973 en nu, en biedt een even helder als dramatisch inzicht in de dilemma’s van Suriname.

AUTEUR
DIEDERIK SAMWEL
(1962) raakte in 1998 verknocht aan Suriname, waar hij vervolgens in totaal zes jaar woonde en werkte. Daarover schreef hij onder meer zijn non-fictieboeken Blootvoeters en beschuitgras en Suriname in het hart. Samwel publiceert regelmatig in NRC Handelsblad, de VPRO Gids en Vrij Nederland. Daarnaast is hij columnist voor de Surinaamse nieuwssite Starnieuws.

Nederlands | paperback | 336 pagina’s | Nijgh & Van Ditmar | Amsterdam | 2013
ISBN  978 90 3889 628 1

Powered By OpenCart
BookIsh Plaza © 2020