Mijn broer de neger - Maria Aker

Mijn broer de neger - Maria Aker
Merk: Uitgeverij Conserve
Model: Book
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 17,99€
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

MIJN BROER DE NEGER
Maria Aker

ROMAN

Tachtig jaar geleden publiceerde Cola Debrot de novelle Mijn zuster de negerin. Een kille blanke man gaat op zoek naar een warme zwarte vrouw. De vrouw die hij op Curaçao begeert, blijkt zijn halfzus te zijn, waardoor zijn lust en familiegeschiedenis in een ander licht komen te staan. Het verhaal gaat over de consequenties van onze koloniale geschiedenis in het dagelijkse bestaan.

Mijn broer de neger werpt een nieuwe licht op het verhaal van Debrot. Hoe zien Nederlanders en Curaçaoënaars elkaar tegenwoordig? Iris van Galen probeert Oscar Juliana te strikken voor het stichten van een gezin, maar hij laat zich niet vangen. Oscar zegt dat hij bij zijn kinderen blijft. Wanneer Iris na het stuklopen van de geheime relatie voor een vakantie naar Curaçao gaat, ontmoet ze door een toeval zijn moeder die haar meeneemt naar een andere werkelijkheid over haar zoon. Als uiteindelijk ook Oscars zus zich ermee bemoeit, is het conflict over koloniale verantwoordelijkheid en loyaliteit tussen de vrouwen onvermijdelijk. Wie voelt er nog liefde voor de Curaçaose man?

MARIA AKER (Wervershoof, 1964) woonde op Saba en Bonaire, scheef voor Amigoe en was eigenaar van het weekblad Groot Bonaire. In Nederland was ze onder meer adviseur voor het Fonds voor de Amateurkunst en Podiumkunsten. Ze studeerde Nederlands, tekenen en onderwijsmanagement en werkte bij diverse schoolorganisaties. Eerder verscheen de verhalenbundel De sigarettenman en andere Caribische verhalen in 2009.

Nederlands| paperback | 448 pagina’s | Uitgeverij Conserve | Amsterdam | 2009
ISBN  978 90 5429 374 3

BOEKRECENSIE

Aanhalen van de Nederlandse Koloniale banden: Mijn broer de neger - Jerry Dewnarain 

Powered By OpenCart
BookIsh Plaza © 2020