Florinda’s tweede keus - Jacques Hermelijn

Florinda’s tweede keus - Jacques Hermelijn
Merk: Uitgeverij de Wezel
Model: Book
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 15,95€
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

FLORINDA'S TWEEDE KEUS
Jacques Hermelijn

ROMAN

Florinda loopt met haar vriend Fernando in het centrum van Den Haag als hij wordt aangevallen en mishandeld door drie mannen. Fernando overlijdt als gevolg van zijn verwondingen. De ontredderde Florinda weet dat haar vader achter de aanslag zit, maar houdt haar mond daarover. De politie is in het bezit van een bloedmonster van een van de belagers, maar de daders worden niet gevonden en het dossier wordt gesloten. Vijftien jaar later, Florinda is inmiddels advocaat, komt Roy, Fernando’s neef, naar Nederland om in Leiden te gaan studeren. Vanwege de gelijkenis met haar grote liefde, valt zij als een blok voor hem. En dan heropent de politie het dossier…

De roman vertelt over een jonge, Nederlandse vrouw, die moet kiezen tussen de loyaliteit aan haar racistische vader en de gepassioneerde liefde voor een medestudent uit Curaçao. Het is een meeslepend verhaal over rassenhaat en doodslag, maar ook over tijdloze liefde en trouwe vriendschap, dat zich in Den Haag en op Curaçao afspeelt.

JACQUES HERMELIJN was achttien jaar bestuurslid van de OCAN, een stichting die overleg voerde met de Minister van Binnenlandse Zaken belast met de coördinatie van het minderhedenbeleid met betrekking tot de mensen uit Caribisch Nederland. Hij was plaatsvervangend gevolmachtigde minister en interim directeur op het Kabinet van de Nederlandse Antillen. In 2012 debuteerde hij met de roman De vele kleuren van de liefde. Florinda’s tweede keus is zijn tweede roman die ingaat op de verhoudingen tussen blanke en donkere mensen in Nederland en op Curaçao.

Nederlands | paperback | 161 pagina’s | Uitgeverij De Wezel | Den Haag | 2014
ISBN  978 90 821924 0 7

BOEKRECENSIE


 

Powered By OpenCart
BookIsh Plaza © 2020