Compa Nanzi's capriolen - Joan Leslie

Compa Nanzi's capriolen - Joan Leslie
Merk: In de Knipscheer
Model: Book
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 16,90€
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

COMPA NANZI'S CAPRIOLEN
Joan Leslie

KORTE VERHALEN

In Compa Nanzi's capriolen is Compa Nanzi, het Antilliaanse 'broertje' van de Surinaamse spin Anansi, géén spin maar een mens: slim, wijs, bijdehand, sluw, maar zeker geen schurk. Hij heeft het hart op de juiste plaats en steekt zijn mening niet onder stoelen of banken. Net als zijn beroemde achtpotige naamgenoot haalt hij de wonderlijkste capriolen uit en weet hij handig gebruik te maken van de zwakheden en de naïviteit van zijn tegenstanders. Maar nooit zal hij iemand zomaar kwaad doen.

De Compa Nanzi van Joan Leslie is het voorbeeld van een 'survivor' en staat midden in het leven. In zijn avonturen komen algemeen menselijke thema's aan bod zoals armoede, rijkdom, opvoedingsperikelen en het streven naar ieder mens naar liefde en geluk. Maar ook misstanden als machtsmisbruik, discriminatie en het ontbreken van respect voor het multiculturele in onze samenleving worden niet geschuwd.

Het boek bevat nieuwe verhalen van de o zo beroemde spin. De verhalen van de spin veranderen nog steeds en er komen nieuwe bij. Joan Leslie maakte haar debuut in 2007 met De bloeiende flamboyant.

Nederlands | paperback | 190 pagina's | In de Knipscheer | Haarlem | 2011
ISBN 978 906265 682 0

 

 

Powered By OpenCart
BookIsh Plaza © 2020