De supermarkt van Vieira - Eric de Brabander

De supermarkt van Vieira - Eric de Brabander
Merk: In de Knipscheer
Model: Book
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 18,50€
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

DE SUPERMARKT VAN VIEIRA
Eric de Brabander

ROMAN

Curaçao 1961. Het Portugese passagiersschip de Santa Maria is koud de haven van Willemstad uit of het wordt gekaapt. De kapers, vrijheidsstrijders, hebben maar één eis: het vertrek van de dictators Franco en Salazar uit respectievelijk Spanje en Portugal. Salazars schrikbewind en de economische malaise als gevolg daarvan leidde destijds tot een ware exodus van Portugese staatsburgers naar Latijns-Amerika, tot aan de Anjerrevolutie van 1974 toe.

Op Curaçao komt vijftig jaar na de kaping van de Santa Maria de supermarkteigenaar Francisco Vieira er na een mysterieus telefoontje achter dat een van de kapers van destijds zijn lang verloren gewaande vader João is en al die tijd in Brazilië heeft gewoond. Hij besluit hem op te gaan zoeken en wordt dan geconfronteerd met zijn wrede familiegeschiedenis. Een geschiedenis overladen met schuld en schande, die na de kaping van de Santa Maria jarenlang aan het daglicht onttrokken is geweest. En niet zonder reden.

BOEKRECENSIE
De supermarkt van Vieira door Guus Bauer.

ERIC DE BRABANDER (Curaçao, 1953) is geboren uit een Nederlandse moeder en een Nederlands-Zweedse vader die ruim vijftig jaar geleden Europa de rug toekeerden voor een toekomst op Curaçao. Hij groeide op Curaçao. Hij studeerde tandheelkunde in Nederland, werkte enige tijd aan een universiteit in New York en keerde daarna definitief terug naar Curaçao. Hij debiteerde in 2009 met Het hiernamaals van Doña Lisa (2009). Hierna schreef hij Hot Brazilian wax (2011). De supermarkt van Vieira is zijn derde roman.

Nederlands | paperback | 208 pagina’s | Uitgeverij In de Knipscheer | Haarlem | 2013 | 3e druk
ISBN   978 90 52473 53 6

 

Powered By OpenCart
BookIsh Plaza © 2020