De slaaf vliegt weg - Lucia Nankoe & Jules Reiziger

De slaaf vliegt weg - Lucia Nankoe & Jules Reiziger
Merk: LM Publishers
Model: Book
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 17,50€
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

DE SLAAF VLIEGT WEG  
Beeldvorming over slavernij in de kunsten
Lucia Nankoe & Jules Rijssen

ESSAYS

De kern van deze bundel vormen de tot essays bewerkte lezingen die werden gepresenteerd op het internationale symposium over de relatie tussen historische romans en de beeldvorming van de Nederlandse slavernijgeschiedenis.

Tijdens het symposium debatteerden romanschrijvers en verhalenvertellers uit onder meer Suriname, Aruba, Guadeloupe, Londen, Parijs met collega-schrijvers, vakwetenschappers en lezers over het bovengenoemde thema. De sprekers waren Lucia Nankoe (Suriname-Nederland), Michiel van Kempen (Nederland), Ernest Pépin (Guadeloupe), Quito Nicolaas (Aruba-Nederland), Cynthia Mc Leod (Suriname), Rihana Jamaludin ( Suriname-Nederland) en Fausten Charles (Trinidad-Engeland). Suzanne Diop (Senegal/ Frankrijk) moest wegens ziekte verstek laten gaan, maar stelde haar essay ter beschikking. De dagvoorzitter was Margot Dijkgraaf (Nederland).

In het publieke debat met bijvoorbeeld nazaten van de in slavernij gebrachte Afrikanen wordt vaak naar historische romans verwezen als bewijs om standpunten te verdedigen. Het gaat in het bijzonder om romans van succesvolle Surinaamse en Antilliaanse auteurs, zoals Edgar Cairo, Lou Lichtveld/Albert Helman, Frank Martinus Arion en Carel de Haseth, waarin het Nederlandse slavernijverleden aan de orde is gesteld. De auteurs, c.q. de historisch romans, worden als autoriteiten beschouwd en hun gedachtegoed komt voorbij in allerlei argumentatieve debatten.

Nederlands | paperback | 120 pagina’s | LM Publishers | Arnhem | 
ISBN   978 94 6022 274 0

Powered By OpenCart
BookIsh Plaza © 2020