City Store - J.L. Fortin

City Store - J.L. Fortin
Merk: Self Published
Model: Book
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 13,00€
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

CITY STORE
J.L. Fortin

KORTE VERHALEN

Korte verhalen over sociale relaties, cultuur, familierelaties en gemeenschapsleven, in de olie stad van San Nicolas, Aruba in de jaren 60. De verhalenbundel City Store is zijn debut en bevat 11 korte verhalen die verschillende werkelijkheden mengt met de fantasie- en de (enge) dromenwereld.

In de verhalen van Joe Fortin lopen realiteit en het magische van fantasie en droom dooreen. Neem nou bijvoorbeeld het titelverhaal van de bundel: ‘City Store’. Zo’n verhaal begint heel realistisch als een jeugdherinnering over een jongetje – de ‘ik’ van het verhaal – die als jongste kind thuis erg aan zijn moeder hangt en met haar boodschappen gaat doen bij de stoffenzaak van Uncle Louis. Heel herkenbaar. Maar meteen zegt de ik er dan bij dat hij zich niet thuis voelt in de donkere en sombere winkel, hij geeft de winkelier de naam van Daedalus en dwaalt er in het labyrint van stoffen op zoek naar de Minotaurus als zijn moeder haar boodschappen doet. Daarmee wordt het tot dan toe realistische verhaal in het mythologische getrokken, iets wat direct daarna weer wordt opgeheven door het dan weer realistische vervolg als ze weer buiten zijn en een aantal andere winkels bezoeken.

[...]

Andere verhalen betreffen een stervensproces, kinderangsten en verlangens, in jeugdjaren ervaren geheimzinnigheden en gedrag van volwassenen die zich bedreigend keren zich tegen de ‘ik’. Een verscheidenheid van onderwerpen maar steeds met een ondergrond van geheimzinnigheid en de ondoorgrondelijkheid van droom en werkelijkheid. Het slot van de bundel is daarvan een goed voorbeeld als een dubbelzinnig vampierverhaal over de instructie tot in de kleinste details hoe deze een naaimachine gebruikt om de juiste kleding te naaien voor zijn nachtelijke werk, zoals een spin zijn prooi vangt in zijn web [...].

door: Prof. dr. Wim Rutgers

J.L. FORTIN (Aruba, 1967) studeerde Latijns Amerikaanse Studies en is afgestudeerd in de contemporaine literatuur aan de Universiteit  van Leiden. Hij doet onderzoek naar de Arubaanse literatuur, geschreven in het Papiamento, op basis van de literaire theorie en de filosofie. 

Papiamento | paperback | 91 pagina's | Eigen beheer | 2013
ISBN  --

Powered By OpenCart
BookIsh Plaza © 2020