Liefde in slavernij - John H. de Bye

Liefde in slavernij - John H. de Bye
Merk: Uitgeverij Conserve
Model: Book
Beschikbaarheid: Pre-Order
Prijs: 19,99€
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

LIEFDE IN SLAVERNIJ 

Een familiegeschiedenis in het achttiende-eeuwse Suriname
John H. de Bye

Halverwege de achttiende eeuw kwamen de stamvaders van de Surinaamse familie de Bye in Suriname aan, Jan Willem en Pieter Hendrik de Bye. Deze roman speelt zich af in Suriname tijdens de slavernij, een tijd die niet alleen voor de negerslaven ruw en wreed, maar ook voor vele blanken nauwelijks uit te houden was, een feit dat velen over het hoofd zagen.

De auteur, die behalve het historische naslagwerk Historische schetsen uit het Surinaamse Jodendom ook de historische romans Ter dood veroordeeld en Geloof, hoop en liefde op zijn naam heeft staan, reconstrueerde uit de ter beschikking staande gegevens het leven van Pieter Hendrik de Bye, Raad van Politie en Civiele Justite in Suriname, na het graf van deze notabele in de Nieuwe Oranjetuin teruggevonden te hebben.

JOHN H. DE BYE werd in 1942 in Paramaribo geboren. Na de middelbare school in Suriname, studeerde hij medicijnen aan de Universiteit van Utrecht. Hij deed zijn artsexamen in Rotterdam waar hij zich ook in de algemene chirurgie specialiseerde. In 1974 keerde hij terug naar Suriname en vestigde zich als chirurg in Nickerie en later in Paramaribo bij ’s Lands Hospitaal.

Paperback | 205 pagina's | Uitgeverij Conserve | Schoorl | 
ISBN  9789054293026

Powered By OpenCart
BookIsh Plaza © 2020