Azijn in mijn aderen – Orchida Bachnoe

Azijn in mijn aderen – Orchida Bachnoe
Merk: In de Knipscheer
Model: Book
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 19,05€
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

AZIJN IN MIJN ADEREN
Orchida Bachnoe

ROMAN

Op de dag dat haar favoriete Bollywoodster zichzelf van het leven berooft, hoort Anjani de stem van de beroemde actrice in haar hoofd. De stem geeft haar de opdracht een zelfmoorddagboek bij te houden. Anjani is een meisje dat in zichzelf een espressokleurige dwerg ziet. Klasgenoot Teela betrapt haar terwijl ze met een aardappelmesje haar arm verminkt op de wc. Ze worden ‘bloedzusters’. Het onafscheidelijke duo worstelt met het achttien zijn. Het vriendje belt niet of het vriendje wil maar een ding. Ruziënde ouders zijn gestoord. Chocoladelikeur en jonko’s zijn hét middel om abortus en old skool te vergeten.
Knellende Hindostaanse gewoontes doen de rest. Een reeks zelfmoorden in de familie wordt verzwegen. Teela’s oom kan zijn handen niet van haar afhouden. De ouders van Anjani willen haar uit- huwelijken aan de lelijkste jongen op aarde.

In een taal, razend als een snelvuur, neemt Orchida Bachnoe in Azijn in mijn aderen de verwachtingen van haar hoofdpersonen op de korrel.
Een satirische meidenroman geschreven in streetwise tempo waarin, na een dolzinnige wending, een Bollywoodtycoon Anjani en Teela voor de vuurproef stelt.

Met haar boek Lintjesregen maakte ORCHIDA BACHNOE naam bij een breed publiek. Als fictie-auteur debuteerde zij bij In de Knipscheer met een verhaal in de bundel Waarover we niet moeten praten (2007), verhalen van Surinaamse en Antilliaanse vrouwen.

RECENSIE

Lees een boekrecensie uit De Ware Tijd.

Nederlands hardcover | 142 pagina's | In de Knipscheer | Haarlem | 2012
ISBN 978 90 6365 693

 

Powered By OpenCart
BookIsh Plaza © 2019