Miguel Street – V.S. Naipaul

Miguel Street – V.S. Naipaul
Merk: Uitgeverij Atlas
Model: Book
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 18,05€
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

MIGUEL STREET
V.S. Naipaul


ROMAN

Nobelprijswinnaar V.S. Naipaul vertelt in Miguel Street op aangrijpende en meeslepende wijze over de hoofdstad van zijn geboorteland Trinidad. Achter wat voor een buitenstaander een vervallen uithoek van Port of Spain lijkt, schuilt in werkelijkheid een karikaturale wereld waarin de tragikomische personages van Miguel Street hun leven leiden. De naamloze verteller beschrijft op dickensiaanse wijze het wel en wee van Popo, Bogart, Man-man en Grote Voet, wier levens, vervuld van hoop, vertwijfeling en blijdschap, een kleurrijke afspiegeling vormen van de noodlijdende bevolking van Trinidad. Dit boek is een ode aan deze unieke individuen, waarvan de verteller uiteindelijk afscheid zal nemen. De herinnering aan zijn eigen afkomst zal hij echter altijd bij zich dragen.

Miguel Street is nog steeds een van de meest gelezen, meest bewonderde en meest humoristische werken van V.S. Naipaul. Het valt te lezen als een vrolijke schelmenroman, maar is tevens een onvergetelijk portret van het provincialisme in een achtergebleven koloniale samenleving.

V.S. NAIPAUL vertrok in 1950 op achttienjarige leeftijd van Trinidad naar Engeland, waar hij na vier jaar aan de Universiteit van Oxford gestudeerd te hebben zijn schrijverscarriere begon. Hij schreef vele romans en non-fictieboeken waaronder Meer dan geloofOnder de gelovigen en Een half levenNaipaul geroemd om zijn oog voor detail, vernuft en tact ontving behalve de Booker Prize in 1971 ook de Nobelprijs voor de Literatuur in 2001.  

Oorspronkelijke titel: Miguel Street
Nederlandse vertaling: Guido Golüke

Nederlands | paperback | 203 pagina's | Uitgeverij Atlas | Amsterdam | 2007 | 2e druk
ISBN  978 90 450 0425 9

Powered By OpenCart
BookIsh Plaza © 2020